Önkormányzati beruházásban újul meg a Zsófia halom út

Újjáépíttette az önkormányzat az ófalu településrészen a Hunyadi utat és a 442-es út melletti zártkert és szántóföld ingatlanokat összekötő Zsófia halom út nagy részét. Az elkerülő út használatával, különösen az idősebb korosztály számára, kevésbé veszélyes a Zsófia halom megközelítése.– Ha baleset történik, vagy a vasúti átjárónál nem lehet közlekedni, az új út használatával a Zsófia halmi átjárón keresztül is elérhetővé válik ez a városrész.

Az óvárostól délre eső területen építési telkek kialakítását tervezi az önkormányzat. Az ebből a szempontból is kiemelt fontosságú út építése a tulajdoni viszonyok rendezését, egyes területek önkormányzati tulajdonba kerülését követően folytatódik majd – tájékoztatott dr. Papp Antal polgármester.

A most elkészült út alapja zúzott kőből áll, a város területén összegyűlt, a Kövér majorban tárolt betontörmeléket hasznosítja ebben a formában az önkormányzat. Az 50 cm-es zúzottkő alapra 10 cm-es mart aszfalt réteg került, amit emulzióval zártak le és szemcsés kaviccsal fedtek be.

A Zsófia halom néhány éve felújított útszakaszain is történtek kisebb javítások. Erre azért volt szükség, mert a 3,5 tonnás súlykorlátozás ellenére, mezőgazdasági gépekkel rendszeresen behajtanak ezekre az utakra.

Herbály Jánosné

2019-09-09 15:34