Sorsolással dőlt el, milyen sorrendben kerül a jelöltek neve a szavazólapra

Az önkormányzati képviselő-jelöltek sorrendjének kisorsolása és a szeptember 9. 16 órai határidőig beérkezett ajánlóívek alapján, további jelöltek nyilvántartásba vétele szerepelt a Helyi Választási Bizottság 2019. szeptember 9-i ülésének napirendjén.A polgármester- és képviselőjelöltek hétfőn délután 16 óráig adhatták le az ajánlóíveken gyűjtött, őket támogató aláírásokat.

A jelöltek szavazólapra kerülésének sorrendjét sorsolással állapították meg a Helyi Választási Bizottságok.

A polgármester- és képviselő-jelöltek nevét dr. Varga József, a HVB elnöke olvasta fel, majd helyezte a sorsoláshoz használt urnába. A sorsolás a bizottság további tagjai, Tajti Gellértné és Szécsényi Zoltán közreműködésével zajlott, a jelöltek és a jelölő szervezetek képviselőinek körében.

Az önkormányzati választáson, október 13-án, Martfűn előreláthatólag 1 polgármester és 23 önkormányzati képviselőjelölt közül választhatunk.

A jelöltek nyilvántartásba vételi határozata a www.martfu.hu önkormányzati honlap „Önkormányzati választások 2019” linkjén érhető el.

A polgármester- és képviselőjelöltek a Martfű Magazin következő lapszámába szeptember 12-ig adhatják le bemutatkozó anyagukat. A www.martfu.hu oldalra kerülő videó bemutatkozások elkészítésére, időpont egyeztetéssel, szeptember 20-ig lesz lehetőségük a jelölteknek.

Herbály Jánosné

2019-09-10 16:42