Diáksport nap az általános iskolában

Iskolánk évek óta részt vesz az MDSZ által szervezett diáksport napon, mely mára már európai méretűvé vált, hiszen szeptember utolsó pénteki napján sok ezer diák együtt sportolt a kontinensen.ESSD /Európai Diáksport Napja/        

A mozgalom célja, hogy minél több gyereket és hozzájuk kapcsolódó felnőttet mozgasson meg, lehetőséget teremtve az együttes sportolásra, közös élményszerzésre.

Ezen a napon a résztvevők lefutják a 2019 métert, valamint 120 perces mozgástevékenységet végeznek.

Iskolánk tanulói a kicsiktől a nagyokig többféle helyszínen lelkesen sportoltak: futottak, gyalogoltak, kerékpároztak, sor- és váltóversenyen versengtek, labdás játékokban, foci meccseken vettek részt, spinning, ugrálókötél, floorball, asztalitenisz foglalkozásokon próbálták ki ügyességüket, kitartásukat.

A versenyeken elfáradt diákok jólesően kortyolgatták a csapvizet és kóstolgatták a finom őszi gyümölcsöket, zöldségeket.

A kellemes nyárvégi idő is hozzájárult a diákok aktív részvételéhez a rendezvényünkön.

Bízunk benne, hogy a jövő évben is sikerül ilyen sokszínű programmal ennyi lelkes tanulót mozgásra hívni, hogy a martfűi iskola részvételével mi is hozzájáruljunk az európai mozgástér kiszélesítéséhez.

Támogatóinknak köszönet:

- Válts Fittre - Aranyi Erzsébet spinning tréner

- Papp Orsolya tanárnő, ugrókötél edző

- Kovács Zsolt egyéni vállalkozó

- Fruit Duó Kft - Zöldség-Gyümölcs Piac

- Rendőrök, Polgárőrök

KNK

2019-10-08 16:32