Szalagokkal fejezik ki az iskolához való kötődésüket

„A szalagnak van sokkal mélyebb, átvittebb jelentése is. Jelenti a halhatatlanságot, a tökéletességet, a győzelmet, a virágzást és a kifejlődést.” – hangzott el a Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma végzős diákjainak szalagavató ünnepségén, 2019. december 6-án, a Művelődési Központban. A szalagtűzési ceremóniát és a végzős osztályok közös keringőjét szívből jövő gondolatok és ünnepi köszöntők tették még emlékezetesebbé.– Nincs két egyforma év. Nincs két egyforma ünnep sem. A mi világunkban a szalagavatót tekintjük felnőtté avatási szertartásnak mondta ünnepi beszédében Molnár Aranka, tagintézményvezető. A végzős diákok szalagokkal fejezik ki az iskolához való kötődésüket, és ezzel azt is jelzik, hogy kinőtték az iskolapadot, készen állnak a vizsgákra és rövid idő múlva búcsút vesznek az intézménytől. Ez a hagyomány évtizedek óta él minden magyar középiskolában, így a Damiban is.

Molnár Aranka ünnepi beszédében azt tanácsolta a végzős diákoknak, hogy ne legyenek kishitűek, merjenek nagyok lenni, nagyokat gondolni, és valósítsák meg álmaikat. – Kedves végzősök. Eljutottatok ide, az ifjú korotok legnehezebb szakaszába, amikor megismerhetitek önmagatokat, vágyaitokat, korlátaitokat és a tehetségeteket. Megtanulhattátok, megtanulhatjátok, hogy kik vagytok, honnan jöttetek, de leginkább azt, hogy hova tartotok.

Az osztályfőnökök szalagtűzése után a hagyományoknak megfelelően a végzős diákok tánca következett, mellyel feledhetetlen pillanatokat szereztek a meghívott vendégeknek.

Molnár Aranka gondolatait egy Gandhi idézettel zárta. – „A különbség aközött, amit megteszünk és amire képesek lennénk, megváltoztathatná a világot.”  Kívánom nektek, hogy azzal a céllal és lendülettel lépjetek ki a Dami kapuján, hogy megváltoztatjátok, boldogabbá teszitek a világot és önmagatokat. Nagyon sok sikert kívánok a vizsgákhoz, és mindig tekintsetek vissza a Damira!

A szalagavató ünnepség záróakkordjaként a diákok szüleiket, nagyszüleiket és barátaikat kérték fel közös táncra.

Székács Szidónia

Tovább a képekhez>>>

2019-12-12 16:22