„Szolnoki járás foglalkoztatási paktum” - Igen magas a pályázatba bevontak száma, az elvárt célértékek már most teljesültek

A TOP.5.1.2-15-JN1-2016-00002 azonosítószámú projekt keretében 2020. február 13-án megrendezésre került a soron következő Paktumszervezeti ülés.Az idei év első ülésének megnyitása után a Paktumszervezet tagjai megválasztották dr. Papp Antalt, Martfű város polgármesterét, a főkedvezményezett képviselőjét a 2020-as év üléseinek levezető elnökévé. Dr. Papp Antal elfogadta a tisztséget, és felkérte a RIGO Szerszám- és Formakészítő Kft. képviselőjét, Némethné Hidegkuti Editet, és a Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium intézményvezetőjét, Molnár Arankát az ülésről készült jegyzőkönyv hitelesítésére, melyet a felkértek elfogadtak. Ezek után ismertette az ülés napirendi pontjait, melyeket a Paktumszervezet tagjai egyhangú döntéssel elfogadtak.

A Paktumszervezeti ülés első napirendi pontjában szó volt a Paktum Irodához és a Szolnoki Járási Hivatalhoz beérkezett munkaerőigényekről. Ehhez kapcsolódóan dr. Papp Antal polgármester és a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatala tájékoztatást adtak a pályázatba bevontak igen magas számáról, mellyel az elvárt célértékek teljesültek.

Az ülésen elfogadásra kerültek a projekt dokumentumok, melyek felülvizsgálata és módosításra való előkészítése a projekt meghosszabbítása kapcsán, a projekt záró időpontjának változása miatt vált szükségessé. A működési dokumentumok (Irányító csoport éves munkaterve, Működési és Monitoring kézikönyv, A paktum Irányító Csoport és Foglalkoztatási Fórum működési szabályzata (ügyrend), A paktum menedzsmentszervezet éves munka- és költségterve), valamint a Foglalkoztatási Stratégia és a Foglalkoztatási Akcióterv című dokumentumok módosítását a Paktumszervezet tagjai egyhangú döntéssel jóváhagyták.

Ezt követően a Paktumszervezeti tagok tájékoztatást kaptak a projekt megvalósításának tapasztalatairól és eredményeiről. Eszerint a Paktum iroda munkatársa folyamatos kapcsolatot tartott a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatallal, valamint a Szolnoki Járási Hivatallal és a Magyar Államkincstár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóságával. A Kormányhivatal által adott információ szerint a projekt jelenlegi eredménye meghaladja a projekt záró időpontjára, azaz 2020. szeptember 30. napjára előirányzott, 246 fős indikátorértéket.

Jelen voltak Martfű Város Önkormányzata, mint konzorciumi vezetőn kívül a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal, a Szolnoki Járási Hivatal, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara képviselői. Részt vettek az ülésen a konzorciumi partner önkormányzatok képviselői, továbbá a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Roma Önkormányzat, a Római Katolikus Plébánia és a Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium képviselői. Ezen kívül megjelentek a martfűi vállalkozások: a RIGO Szerszám- és Formakészítő Kft., a Bunge Növényolajipari Zrt. és a Lorenz Shoe Group Kft. képviselői is.

Dr. Papp Antal

polgármester


2020-02-27 13:09