„Itt a farsang áll a bál” – Farsangi vigadalom a bölcsődében

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde bölcsődei intézményegységében, 2020. február 18-án farsangi mulatságot tartottunk a gyermekek számára. Az ünnep előtt egy hónappal elkezdtük a ráhangolódást a farsangra. Feldíszítettük a csoportszobákat és különböző vizuális tevékenységekkel, mondókákkal, énekekkel hangolódtunk az ünnepre.Farsangi szemüvegekre ragasztottunk, színes bohócrajzokat készítettünk a gyerekekkel. A csoportokból már a farsangot megelőző hetekben zeneszó hallatszott, így készülve a bálra. Vidám, mókás farsangi dalokkal és mondókákkal ismerkedtünk meg. Elérkezett a várva várt nap. A gyermekek izgatottan érkeztek a bölcsődébe, kora délelőtt végre elkezdődött a farsangi mulatság. A bölcsőde csoportjai megteltek hercegnőkkel, boszorkányokkal, rendőrökkel, tűzoltókkal, nyuszikkal, cicákkal, pókemberekkel. Daloltunk, táncoltunk, jót mulattunk, igazi mesevilággá varázsolva a csoportszobákat.

Elfáradva és élményekkel telve vártuk a tízórai érkezését, ami nem is lehetett volna más, mint a helyben sütött farsangi fánk.

Fergeteges délelőttöt tudhattunk magunk mögött. Mindenki boldogan ment haza, és lelkesen mesélt szüleinek, hogy milyen csodaszép napunk volt.

Feketéné Hegedűs Adrienn

kisgyermeknevelő

Tovább a képekhez>>>

2020-03-03 15:26