Tájékoztató a Házi Gyermekorvosi ellátás eljárásrendjéről

A Koronavírus járvány elleni védekezés valamint az egészségügyi dolgozók egészségének védelme érdekében 2020. március 19. napjától a betegellátás az alábbi rend szerint történik:A Nemzeti Népegészségügyi Központ által kiadott eljárásrend szerint az orvos - beteg találkozások számát minimalizálni kell, a 65 életévüket betöltött, és krónikus betegséggel élő orvosok és szakdolgozók betegekkel történő érintkezését el kell kerülni. Ennek érdekében kérjük, hogy kizárólag halaszthatatlan, feltétlenül szükséges ellátás érdekében keressék fel a háziorvosokat. A légúti fertőzésre utaló tüneteket (láz, köhögés, torokfájás, nehézlégzés) mutató beteg ne keresse fel személyesen a háziorvost, hanem telefonon jelezze azokat. Az ilyen légúti tünetekkel rendelkező pácienst, tilos otthonában vizsgálni, csak telefonon kaphat betegségével kapcsolatban kezelésre vonatkozó tájékoztatást. Súlyosabb légúti tünetek esetén, az Országos Mentőszolgálatot a 1824 telefonszámon kell értesíteni.

A gyermekorvosi rendelő bejárati ajtaja belülről bezárásra kerül, rendelési időben a
betegeket a szakdolgozó egyesével engedi be.

A betegrendelőbe, illetve a vizsgáló helyiségekbe egyszerre csak egy szülő és gyermek léphet be. Kérjük, hogy a gyermekeket csak egy egészséges felnőtt kísérje, aki lehetőleg NE IDŐS hozzátartozó legyen.

A várakozás a rendelő előtt, a szabadban, egymástól legalább egy méter távolságot tartva, vagy saját autóban javasolt.

Az orvosi ellátást a lehető legrövidebb időre kell korlátozni, ezért kérjük a szülőket, hogy a kérdéseikre, panaszokra pontosan készüljenek fel a gyors és célirányos ellátás érdekében.

A recept felíráshoz 14 éven aluli gyermekek esetében is igénybe vehető az e-recept.

A csecsemő tanácsadás csak a kötelező védőoltásokra korlátozódik, és előjegyzés alapján történik.

 

Elérhetőségek, és rendelési idő:

Dr. Bezsilla Erzsébet:

Telefon: 06/56/450-177
e-mail: bezsilla.e@gmail.com

Rendelési idő:

Hétfő: 09 00 - 12 00
Kedd: 13 00 - 16 00
Szerda: 09 00 - 12 00
Csütörtök: 13 00 - 16 00
Péntek: 09 00 - 12 00

2020-03-18 13:32