Új eszközök Martfű közterületeinek fertőtlenítésére

Az AKE Debrecen (Alternatív Közösségek Egyesülete) a Regionális Közösségi Központok Program keretein belül, a 2020. márciusában kialakult krízishelyzetre reagálva pályázatot írt ki az Észak-alföldi régió közösségeinek segítésére. A nyertes pályázók között a Martfűi Városszépítő Egyesület is jelen van, melynek köszönhetően településünkön a koronavírus terjedésének megelőzését és a fertőzés kockázatának csökkentését új eszközök segítik.– Az elnyert pályázat egy benzinmotoros háti permetező és az összes hozzátartozó felszerelés beszerzését tette lehetővé, amivel a közterületek fertőtlenítésére kerülhet sor ­­– tájékozatott Vinczéné Balogh Magdolna, a Martfűi Városszépítő Egyesület elnöke.

– A városvezetéssel egyeztetve, illetve a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetőjével, Gonda Lajosné Erikával gondoltuk úgy, hogy szükséges ezeknek a felszereléseknek a megpályázása. Egyesületünk a pályázattal hozzájárulva szerette volna a város kapacitását növelni, hogy legyen kellő eszköz, fertőtlenítőszer és védőfelszerelés – mondta Vinczéné Balogh Magdolna, hozzátéve: nem használtuk ki a pályázat maximális lehetőségeit, hagytunk másnak is, de azt, amit közösen eldöntöttünk, megkaptuk.

– Az eszközöket a közterületek fertőtlenítésére fogjuk használni, elsősorban a buszmegállók, a posta és az üzletek közelében – mondta dr. Papp Antal polgármester

Székács Szidónia

2020-05-11 15:42