Táncolni jó

Kiváló hangulat jellemezte a martfűi Modern Táncműhely szünidei táborát. A július 27. és 31. között zajló tánctábor örökmozgó résztvevői, Vidinszki-Tóth Nóra táncpedagógus, a táncműhely művészeti vezetője irányításával, a csapatban mozgást, testük összpontosítását és koordinálását fejlesztették, sok-sok tánccal.A Művelődési Központban zajló, csaknem egy héten át tartó tánctáborba az óvodás korúaktól egészen a gimnazista korosztályig várták a Modern Táncműhely tanítványait, ahol három korcsoportban, a különböző korosztályokhoz igazodva, klasszikus és modern balettórák keretein belül új lépéseket, mozdulatokat sajátíthattak el – tudtuk meg Vidinszki-Tóth Nórától, aki szerint tanítványai nagyon ügyesen és nagyon sokat fejlődtek ezalatt az egy hét alatt! Elképesztő változásokon mentek keresztül, a kisebbek és a nagyobbak is.

A táncműhely nyári táborához Góbi Rita, neves táncművész is csatlakozott.

– Vajdaságból jöttem Budapestre, a Magyar Táncművészeti Főiskolára. A pályám a Pécsi Balettnél kezdődött, majd szabadúszó táncművészként folytattam tovább. Mindig az volt az álmom, hogy legyen egy csapat, legyen egy kreatív közeg, ahol tudok alkotni, és a tánc az ne csak egy betanult technika legyen, hanem olyan kifejezési forma, ami belőlem jön. Ezt fejlesztem a mai napig.

Góbi Rita a Köszönjük Magyarország! programon keresztül nyári miniturnéra indult a Perdül című legújabb helyspecifikus előadásával, melyet a martfűi növendékek láthattak először. Az előadást követve, közös mozgás vette kezdetét.

– A táncórának van egy kondíció része, egy improvizációs szabadtánc és egy koreográfia része, amikor a saját mozdulataimat valahogy magukra rakják, majd azt átformálják, és kicsi koreográfiát építenek belőlük. Ez az, ami szerintem nagyon izgalmas. Az, hogy hogyan lesz a sajátjuk, amit én mutatok, hogyan transzformálják át a saját testükre, hogyan adják azt át, vissza a nézőnek és hogyan lesznek ebben szabadok, amikor szabadon táncolnak, mozognak, akkor igazából önmaguk.

A modern tánc területén, Vidinszki-Tóth Nóra tanításával a tánctáborban elsajátított lépésanyagokat a következő szakmai évben újabb koreográfiák létrehozásában kamatoztathatják majd a Modern Táncműhely tagjai.

– A tábor igazán családias körülmények között zajlott, jó hangulatban, vidáman, kreatívan, a gondolkodásukat átforgatva táncra, balettra és a szabad önkifejezésre – értékelte a hetet a táncműhely művészeti vezetője.

Székács Szidónia

Tovább a 2020.07.30 - Nyári tánctábor I képgalériához>>>

Tovább a 2020.07.30 - Nyári tánctábor II képgalériához>>>

2020-08-05 11:47