Teljes körűen felújítják a Martfű - Kengyel közötti útszakaszt

A tervek szerint a 442-es úttól csaknem a Kengyel tábláig megerősítik a szükséges helyeken az útalapot, új kötő- és kopóréteget építenek, és az út menti területeket is rendezik az útfelújítás leendő kivitelezői, vagyis teljes körű felújítás vár erre a több mint öt km-es útszakaszra.A Magyar Falu Program részeként ütemezetten megvalósuló, kistelepüléseket érintő útfelújításokról az elmúlt év végén határozott a kormány. A Magyar Közút Nonprofit Zrt tájékoztatása alapján a 2019-ben elinduló új útfelújítási programok előkészítése javában zajlik, tavasszal sor kerül a közbeszerzési eljárások kiírására.

Az érintett, több mint 160 útszakasz, összekötő út, bekötő út 2019. évtől induló felújítási programjában szerepel a 4629-es számú, Törökszentmiklós - Martfű összekötő út Kengyel - Martfű közötti 5,351 km-es szakaszának a felújítása, hazai, központi költségvetési forrásból.

A Törökszentmiklós - Kengyel közötti út talán legkritikusabb állapotú, Martfű - Kengyel közötti szakaszának felújítása jelentősen javítani fogja a közlekedés minőségét.

A Magyar Falu Program keretében térségünk útjai közül ebben az évben a mesterszállási bekötőút is megújul.

A programban további útfelújítások is várhatóak térségünkben, azzal a céllal, hogy európai színvonalú utakon közlekedhessenek a kistelepülésen élők is! – tájékoztat közösségi oldalán Boldog István országgyűlési képviselő.

Herbály Jánosné

2019-02-08 13:23