Önkormányzat
Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma - Martfű

Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskolája és Kollégiuma - Martfű 

A Martfűi Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium épülete

Székhely: 5435. Martfű, Gesztenye sor 15.
Telefon/Fax: 56/450-005; 580-583

 

Intézményvezető: Molnár Aranka

 

E-mail: damjanich@szoszolg.hu
Honlap:http://dami.martfu.hu

 

 

A Martfűi Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégiumnak, az oktatási feladatokon túl alapvető célkitűzése, hogy nyugodt, derűs, családias légkört biztosítson a diákoknak, előtérbe helyezve az elfogadást, a toleranciát.

A cselekvésre ösztönző környezet nem csupán az iskola felszerelését, technikai eszközeit jelenti, hanem mindazokat a módszereket, amivel széles spektrumú tantárgybeli és életvezetési tudást közvetít az intézmény.

Martfű speciális gazdasági-társadalmi helyzete nagy hatással volt a helyi oktatási intézmények fejlődésére.  Hosszú út vezetett a munkásképzéstől Magyarország első cipőipari középiskolájának megszületéséhez, és ahhoz is, hogy a ’80-as években a martfűi középiskolát az ország legjobbjai között tartsák számon.

A rendszerváltás gazdasági következményei kihatottak a martfűi szakképzésre is. A bőrös szakma fokozatos leértékelődésével oktatásuk iránt minimálisra csökkent a kereslet, ezért szakmai profilváltásra volt szükség. A fenntartó önkormányzat jóváhagyásával, a kereskedelem, marketing, üzleti adminisztrációs szakmacsoport keretében oktatható szakképzésekre esett a választás.

A helyi alap- és középfokú oktatást, a korszerű számítógépparkon és technikai eszközökön kívül, a diákokat jól ismerő és életpályájukért felelősséget vállaló pedagógusok teszik teljessé, bízva abban, hogy a martfűi almamáterből kikerülő fiatalságnak lesz módja és ereje okosan és tartalmasan élni.