Hírek

Értesítés veszettség elleni eboltásról

A Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelete alapján minden 3 hónaposnál idősebb ebet veszettség elleni védőoltásban kell részesíteni.

2022. augusztus 09.

Jól halad az önkormányzati építési telkek kialakítása

Javában zajlik az építési telkek közművesítése az óváros déli részén. A tervezett, összesen 90 telekből első ütemben 50-55 kialakítása történik meg, a többi telek közművesítésére a második körben, a nagyfeszültségű elektromos hálózat áthelyezése után kerül sor.

2022. augusztus 08.

Hulladékszállítás 2022 – LOMTALANÍTÁS a szeptember 12-i héten

Év elején ebben az évben is tájékoztatást adott ki a lakossági és közületi hulladékszállítás 2022. évi időpontjairól az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. A hulladékszállítás továbbra is az ünnepnapokra, munkaszüneti napokra tekintet nélkül, a megszokott módon történik.

2022. augusztus 08.

Legyél Te is szerződéses határvadász!

Válassz stabil munkahelyet!

Jelentkezés feltételei: - magyar állampolgárság, - betöltött 18. és be nem töltött 55. életév, - büntetlen előélet, - cselekvőképesség, - legalább alapfokú iskolai végzettségről (8 évfolyam sikeres elvégzéséről) kiállított bizonyítvány, - egészségi, fizikai, pszichológiai alkalmasság.

2022. augusztus 03.

Marad a digitális ügyintézés vagy az utazás – Készpénzbefizetésre is alkalmas, új bankautomatát telepítenek a városba

Mit szóltok ahhoz, hogy Martfűn hamarosan megszűnik az OTP fiók? – tették fel a kérdést egy közösségi oldalon, tájékoztatást várva az „illetékesektől”. A hír igaz, bár erről nem az illetékes pénzintézet tájékoztatta az önkormányzatot.

2022. augusztus 02.

Augusztusban is folytatódik a TérZene koncertsorozat

Köztudott, hogy a klasszikus zene jótékony hatással van az emberre. Ennek ellenére csak egy szűk réteg jut hozzá a hangversenytermekben zajló varázslathoz. A 2019-ben indult TérZene elnevezésű komolyzenei program ezen szeretne változtatni. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott program célja, hogy minél több érdeklődőt vonjon be a klasszikus zenei kultúra vérkeringésébe aktív muzsikusként és zeneszerető közönségként egyaránt. A program megvalósítását a Filharmónia Magyarország Koncert és Fesztiválszervező Nonprofit Kft. segíti, mint szakmai partner.

2022. augusztus 02.

Mesés mesterségeink – Nyári kézműves tábor a Művelődési Központban

Nyári kézműves táborral várta idén is a gyerekeket a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2022. június 27. és július 01. között. A Mesés mesterségeink elnevezésű program harmadik alkalommal valósulhatott meg a Csoóri Sándor Alap támogatásával. A héten 25 gyermek ismerkedhetett meg olyan népi mesterségekkel, melyek még ma is jelen vannak hétköznapjainkban.

2022. augusztus 01.

Hasznos tanácsok a belterületi vadkárok megelőzésére

A vad által belterületen okozott károk visszaszorítása érdekében lakossági tájékoztatót állított össze és juttatott el az önkormányzatokhoz az Agrárminisztérium Erdőkért Felelős Államtitkársága 2022 júliusában.

2022. július 29.

Augusztusban ismét Ünnepi Napok és ÖrökZöld Tisza Fesztivál Martfűn

A Szent István ünnepe köré szervezett rendezvénysorozat kulturális és szórakoztató programokkal, gyermekprogramokkal és nagyokat megszólító művészekkel, fellépőkkel várja az érdeklődőket augusztus 13. és 28. között.

2022. július 28.

Pályázati forrás bevonásával újítaná fel a mentőállomást az önkormányzat

Pályázati kérelmet nyújtott be Martfű Város Önkormányzata a TOP Plusz-3.3.2.-21. számú „Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése” felhívás alapján kidolgozott, „A martfűi mentőállomás felújítása” című projektre. Első körben, a 2022. június 30-i képviselő-testületi ülésen hozott döntésével, a mentőállomás garázsának felújítását célozta meg az önkormányzat, az elérhető 100 milliós keretösszegben. A pályázat benyújtási határideje 2022. szeptember 19.

2022. július 28.