1. sz. dokumentum

FORRÁS:  Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára

TÉMÁJA: Közjegyzői okirat - Társasági szerződés

TERJEDELME: 18 oldal


KÉSZÍTÉSÉNEK

  • Időpontja: 1938. október 11.
  • Helyszíne: Komárom

KIADTA: Dr. Spiegler Ernő közjegyző

MEGJEGYZÉS:

Lefűzve, cseh és magyar nyelven, (a 7. oldaltól) eredeti okmánybélyeggel, aláírásokkal, bélyegzővel!

(Névmagyarázat: CIpőgyártási és Kereskedelmi rsaság korlátolt felelősséggel = CIKTA kft.)

A társaság megalapítása az első bécsi döntést megalapozó tárgyalások időpontjában és helyszínén, Komáromban történt - talán nem is véletlenül:

„A kétoldalú tárgyalások 1938. október 9-én kezdődtek meg Komáromban. A döntésnek köszönhetően újra magyar lett Kassa, Rozsnyó, Ungvár, Munkács, Beregszász, Rimaszombat, Érsekújvár, Komárom, Léva és Losonc városa. A komáromi tárgyalások 1938. október 13-án este véget értek. A honvédség november 5. és 10. között vonult be a csehszlovák hadsereg által kiürített területre, ahol mindenütt örömmel fogadták őket. Az első bécsi döntés a szlovák és magyar felek által felkért két döntőbíró, Ribbentrop német és Ciano gróf olasz külügyminiszter 1938. november 2-án meghozott döntése volt.”

(Forrás: Wikipédia)

IDÉZETEK:

„Balajka Vitezslav mérnök úr a Ba»a részvénytársaság cég Zlín nevében és képviseletében és Tuąa János úr Dr. h.c. Ba»a A. János úr nevében és képviseletében egymás között korlátolt felelősségű társaságot alapítanak.

A társaság cége így hangzik: Cipőgyártási és kereskedelmi társaság korlátolt felelősséggel Komáromban. Rövidítve: „Cikta”.

A társaság székhelye Komárom.”


A dokumentumot erre a linkre kattintva tekintheti meg >>>

 

Közreadva a Magyar Nemzeti Levéltár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Levéltára engedélyével