Gőzerővel épül a szálloda és a strand

Lázas munka folyik a volt városi strand területén. Látványos szakaszához érkezett a szálloda és a strand építése. A Martfű fejlődése szempontjából meghatározó beruházás jelenlegi állásáról ifj. Tomasovszky László, a beruházó Toma Bau Rt. műszaki igazgatója tájékoztatott.– A strand és a szálloda beruházás egy ütemben valósul meg. A szálloda esetében tartanunk kell magunkat a pályázati szerződésünkhöz, amelyben határidőként 2007. április 30. szerepel. Most jutottunk odáig, hogy a kőművesek, ácsok mellett az elektromos és gépészeti szakemberek is dolgozhatnak. A kemény tél és a tavaszi árvízhelyzet miatti csúszást csaknem sikerült behoznunk.

– Kellett-e változtatni az eredeti terveken?

– Időközben 40-ről 44-re növeltük a szobák számát, bővítettük a szobák összenyitásának lehetőségét, ezzel is erősítve a szálloda családbarát jellegét. A legnagyobb változás a korábbi tervekhez viszonyítva, hogy az épület felét alápincéztük. A kivitelezési idő azonban nem nőhet, amiből sokat töltöttünk emiatt a „földben” az év első hónapjaiban. Az így megnövelt tér a tervezettnél nagyobb étterem kialakítását teszi lehetővé, és az igény szerint gyermekjátszóként vagy konferenciateremként funkcionáló helyiséget is meg tudtuk növelni. A beruházás területén látható, külső látványterv nem változott, az épület színe azonban még nem végleges.

– Martfűi és környékbeli vállalkozások részt vehetnek-e az építkezésben?

– Ahol lehet, elsősorban őket foglalkoztatjuk. Nem minden esetben tapasztaltunk ugyan egy ilyen nagy beruházáson elvárható hozzáállást, mentalitást, de egyre bővül azoknak a cégeknek a köre, akikre hosszú távon is számíthatunk, számítunk. Sikerült a szükséges csapatot összehoznunk.

– Mikortól lehet fürdeni a strandon?

– A strandot is szeretnénk a szállodával együtt, május-júniusban, legalább részlegesen megnyitni. Ekkorra még nem készül el az öltözőépület, egy nyári öltözőt alakítunk ki, amelynek a mérete meghatározza, hogy mekkora vízfelületet használhatnak a strandolók. A nagymedencét és az új gyógymedencét mindenképpen szeretnénk megnyitni. A gyerekeknek szánt pancsolómedence pedig már most is üzemképes lenne.

Herbályné