A társulás a fejlődés katalizátora lehet

A szolnoki kistérséget, gazdasági mutatói alapján, a fejlődő kistérségek csoportjába sorolták be. Ahhoz, hogy ezt a pozícióját megőrizze, a koordinációs értekezlet tagjai rendszeresen egyeztetnek a kistérséget érintő környezeti, társadalmi és gazdasági folyamatokról, az önkormányzatokat, a civil szférát és a gazdasági szereplőket érintő pályázati rendszerek működésével összefüggő eseményekről, a kistérségben – európai uniós vagy hazai – támogatásból megvalósult fejlesztések, rendezvények tapasztalatairól, valamint a térség munkaügyi helyzetéről. A gazdaságfejlesztés és tőkebevonás kiaknázására a pályázati források bevonását, az üzleti kapcsolatok szélesítését tartják a legalkalmasabbnak.

A térség természeti értékeinek és adottságainak további kihasználására is születtek tervek, szem előtt tartva a táj- és ökogazdálkodás fontosságát, a turizmus és az azzal összefüggő szolgáltatások fejlesztését, a termálvízkincs sokrétű hasznosítását.

Kiemelt feladatként kezelik a Vásárhelyi-terv fejlesztéseinek megvalósítását, a turisztikai programkínálat és a szálláshelyek fejlesztését. Komoly lehetőség a falusi- és ökoturizmus fejlesztése, melynek irányvonalai: a férőhelybővítés, minőség javítása és rendszerbe kapcsolás. Az idegenforgalomba való befektetés kiváló gazdasági lehetőség a térség szűkebb és tágabb környezetében élő vállalkozók részére.

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város