2012. Február 29-ig még lehet jelentkezni a szociális üdülési pályázatra

Az Erzsébet-program, a szociális üdültetés és étkeztetés új rendszerének keretében, első lépésként 2 milliárd forint értékben hirdetett pályázatot a Magyar Nemzeti Üdülési alapítvány  a szociálisan hátrányos helyzetűek részére üdülésük, pihenésük, rekreációjuk elősegítésére. Nyugdíjasok, fogyatékossággal élők, nagycsaládosok illetve a szociális, gyermekjóléti, gyermekvédelmi munkavállalók kaphatnak támogatást névre szóló üdülési szolgáltatás formájában.

Pályázati kategóriák:

„Feltöltődés” - nyugdíjasok részére

„Élmény együtt” - Nagycsaládosok részére

„Vár a pihenés” - Fogyatékossággal élő személyek részére

„Pihenő gondoskodás” - Szociális, gyermekvédelmi és gyermekjóléti intézmények munkavállalói részére.

A négy pályázat mindegyikén 40 ezer forintos támogatás érhető el, amelyet várhatóan állami üdülőkben, például a Balaton környékén lehet majd elkölteni. A támogatás akkor jár, ha a nyertes 10 ezer forint önrészt vállal. A nagycsaládosoknál a gyerekek után 20 ezer forint a támogatás, ötezer forint önrész megfizetése mellett, s ez a feltétel a fogyatékossággal élők kísérőjének esetében is.

A pályázati kiírás a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány www.erzsebetprogram.hu honlapján olvasható. Innen és honlapunkról is letölthető a kérelem benyújtásához szükséges adatlap. Ne tévesszen meg senkit, hogy az elmúlt évről áthúzódó támogatást 2011. évi pályázatként jelölik, és az igényléshez szükséges nyomtatvány is „Pályázati adatlap 2011” címen található meg.

Az adatlapot kinyomtatva, kézzel kitöltve, az azon megjelölt mellékletekkel (használható nyomtatványok is a www.erzsebetprogram.hu oldalon) együtt, postai úton kell eljuttatni a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány 1590 Budapest, Pf. 11. címre, legkésőbb február 29-ig.

A kiírással kapcsolatban munkanapokon 8 és 16 óra között a 06-1-371-3242 telefonszámon kérhetnek információt az érdeklődők.

A 2011. (2012-re áthúzódó) pályázatok keretében csak azok a személyek részesülhetnek támogatásban, akik 2010-ben nem nyerték el az Alapítvány szociális célú üdülési támogatását.

A pályázók az elbírálás határidejét követően telefonon - adóazonosító jelük bebillentyűzésével - automata útján értesülhetnek arról, hogy kapnak-e támogatást. A pályázat eredményéről írásos értesítést csak azoknak küldenek, akik támogatásban részesülnek.

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány további üdülési pályázatok meghirdetését is tervezi az év folyamán.

Az üdülési csekket a SZÉP kártya, vagyis a Széchenyi Pihenő Kártya váltja fel 2012 végén. A SZÉP kártya július 1-től kerül forgalomba, de az üdülési csekkek is használhatóak lesznek az év végéig.

Herbály Jánosné

Pályázati adatlap >>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város