Martfű önellátóvá válhat megújuló energiákból – Internetes közmeghallgatás és szavazás

 Martfű Város Önkormányzata  az  ENEREA Észak-alföldi Regionális Energia Ügynökséggel elkészíttette Martfű Város Fenntartható Energetikai Akciótervének munkaanyagát. Az önkormányzat az elkészült dokumentumot ezúton is (internetes közmeghallgatás és szavazás) társadalmi vitára bocsátja. A képviselő-testület a lakossági és vállalkozói vélemények ismeretében dönt az akcióterv tartalmának véglegesítéséről.

 A Fenntartható Energetikai Akcióterv a klímavédelem jegyében készült, amelynek két legfontosabb lehetősége az energiatakarékosság és a helyben rendelkezésre álló megújuló energiaforrások minél nagyobb arányú felhasználása. Az energetikai dokumentum az önkormányzat számára kellő rálátást biztosít településünk energiagazdálkodására, és feltárja a lakosság segítésére irányuló lehetőségeket.

Az energiatakarékosságból és a megújuló energiák használatából adódó megtakarítások a vállalkozások és a lakosság részéről rövidtávon az energiaköltségek, hosszú távon pedig a fosszilis energiahordozók árváltozásaitól való függőség csökkenésében, az energiaköltségek kiszámíthatóságában jelentkeznek.

 Az európai uniós pályázatoknál követelmény, hogy a város rendelkezzen Fenntartható Energetikai Akciótervvel. Pályázati források segítségével jelentős támogatottsággal valósulhatnak meg az önkormányzat energetikai elképzelései.

 Várjuk a fenntartható energetikai akciótervvel kapcsolatos (névvel és elérhetőséggel ellátott) véleményeket, kérdéseket. Hozzászólásában tegyen Ön is javaslatot, hogy milyen rövid- és hosszú távú energetikai fejlesztéseket támogatna Martfűn 2016-ig, illetve 2020-ig. Kérjük, a megvalósítás sorrendjét is határozza meg, és indokolja is, hogy miért tartja fontosnak fejlesztési, beruházási javaslatait!

 Weboldalunkon szavazhat  (egy IP címről, egy számítógépről egy szavazat adható le) is arról, hogy a Martfű Fenntartható Energetikai Akciótervében megfogalmazott javaslatok közül melyiket tartja a legfontosabbnak.

 A véleményezés és a szavazás időszaka 2012. október 1-től 2012. október 31-ig tart.

 További  információk, a fenntartható energetikai akcióterv munkaanyaga és az azzal kapcsolatos tájékoztatók weboldalunk Energetika menüpontja alatt találhatók.


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város