A Bata-emlékbizottság felhívása - 2012 november

TISZTELT MARTFŰIEK, ADOMÁNYOZÓK!

 

A közös cél - méltó emlékhelyet állítani városunk alapítójának - megmozdította városunk közvéleményét. Augusztusi felhívásunk sikeres volt, az összefogás első jeleit kézzelfoghatóan megtapasztalhattuk: a közelmúltban több olyan esemény történt városunkban, amelyek a Bata-emlékmű megvalósítását segítik elő.

 

- A szobor elkészítése utolsó szakaszában van, az öntödei munka megkezdésével,

 

- a szobor helyének kijelölése megtörtént,


- több színvonalas rendezvény is sikeresen gazdagította emlékeik felfrissítésével a jelenlevőket, a Bata-emlékkiállításom, a Bata-gálán.


- A gyűjtés is megindult:

 

- a képeslapok árusításával,

- a Bata-gála belépőjegyeinek, valamint a támogató jegyek megvásárlásával,

- a képviselő-testület tagjai felajánlásával,

- sárga csekken történő befizetésekkel.

 

A befolyt összegek elkülönített számlán vannak elhelyezve, s kizárólag a szoborállítás céljára fordíthatók!

 

A cél a közös összefogás bemutatása. Hazánkban egyedülálló módon megszülető településünk mai lakói, az innen elszármazottak, az itt megtelepedő gyárak, üzemek, vállalkozások kimutathatják tiszteletüket az alapítónak, s személyén keresztül az elsőknek, az építőknek, akik a Martfű-pusztán gyárat, várost, élet- és munkalehetőséget teremtettek. Ez a szobor a miénk lesz! Várjuk a támogatást: kívánatos lenne, ha lehetőségei szerint mindenki hozzájárulna az emlékhely létrehozásához. Minden forint számít, a jó szándék, az egyetértés a fontos!

 

FIGYELEMFELHÍVÁS:

 

KÉSZPÉNZES GYŰJTÉS NINCS!


Képeslapot a civil szervezeteink is árusítanak. Sárga csekk átvehető a Művelődési Központ, valamint a Polgármesteri Hivatal portáján és az önkormányzati képviselőknél.


A számlaszám, amelyre átutalásokat várunk: Martfű Város Önkormányzata 10700309-66893729-51100005 (az utalás során kérjük feltüntetni: „BATA-EMLÉKMŰRE”)


KÖSZÖNJÜK!


A szobor, az emlékhely a miénk lesz, az alapítóknak, az építőknek állít emléket, s a jövőnek mutat példát.

 

Martfű, 2012. november
Bata-emlékbizottság

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város