Martfű Város Pedagógiai Díjában részesült több éves kiváló pedagógiai munkájáért KISSNÉ FAZEKAS ILDIKÓ pedagógus

1987-ben tanítói diplomát szerzett a Jászberényi Tanítóképző Főiskolán, majd 1989-ben ének-zene tanári végzettséget. 

1984-től dolgozik városunk általános iskolájában, 29 éve tanítóként és ének-zene pedagógusként oktatja, neveli az alsó- és felső tagozatos gyermekeket az írás, olvasás, számolás és a zenei műveltség egész életre meghatározó tevékenységére. Teszi ezt teljes odaadással, gyermekszeretettel, a szülők, a munkatársak egyöntetű elismerésével, a tanulók örömére, melyet mosolyukkal, ölelésükkel fejeznek ki "Ildikó néni" iránt.

Mindenkor olyan mintát továbbít kollégái, a szülők felé, amely a gyermek elsődlegességét és megismételhetetlenségét emeli ki nap, mint nap. Olyan pedagógus, akire minden szülő nyugalommal bízza féltett gyermekét az iskolában, mert tudja, hogy jó kezekbe adta.

Tevékenysége nagyban hozzájárul városunk iskolájának sikeres zenei és művészeti tevékenységéhez. Eredményességét, a mindennapos visszajelzések mellett, az elmúlt esztendőkben tanítványai által elért megyei és országos sikerek is jelzik.

A JNSZ Megyei Tiszajenői Népdaléneklő Verseny arany fokozatai, a Damjanich-napok keretében megrendezett megyei cibakházi énekverseny aranyérmei, a Nagykörűi Zenei Vetélkedő Summa Cum Laude minősítése, az Országos Komplex Ének-zenei Műveltségi Verseny régiós döntőjének első helyezése és - a legfrissebb eredmény-, az országos döntő harmadik helyezése, számos komolyzenei esemény kóruskísérete az iskola énekkarával, és népdaléneklő versenyek, megemlékezések, ünnepi műsorok fűződnek nevéhez.

Növendékeivel együtt rendszeresen fellép jótékonysági rendezvényeken, nyugdíjasklubokban szervezett programokon. Tanítványai közül többen választották a zenei pályát élethivatásul.

Nevelő - oktató tevékenységének eredményességét szaktudása, pedagógiai kulturáltsága mellett, kedvező pedagógus-egyénisége is meghatározza. A matematika, ének tanulási élményeken, gyakorlati problémák megoldásán keresztül történő megszerettetése, a tanár - diák kapcsolatban szeretetet sugárzó viselkedése, hangulatos óravezetése valamennyi tanítványa számára emlékezetes élményt jelent.

Szabadidejében évekig énekelt a Martfű Városi Nőikarban, hozzájárulva ezzel a kórus szakmai sikereihez.

Kissné Fazekas Ildikó több évtizedes életpályája, a gyerekek iránti elkötelezettsége, és odaadó pedagógusi munkája  elismeréseként méltó e jeles díjra.

Munkájához nagyon sok szeretettel gratulálunk, és további szakmai sikereket kívánunk!

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város