Új év, új gyógyászati szolgáltatásokkal a martfűi gyógyfürdőben

TB támogatott gyógykezelések széles választékával bővül a Martfű Termál SPA szolgáltatásainak köre, tovább növelve a gyógyfürdő népszerűségét. A gyermekek a megyében is hiánypótló gyógyúszása mellett, januártól gyógymasszázs, víz alatti gyógytorna, vízsugár masszázs, iszappakolás, gyógyfürdőzés, valamint pár hónap múlva, fizioterápia is szerepel az igénybe vehető kezelések között.

Tomasovszky László ügyvezető örömmel számolt be a jó hírről, melynek megvalósítása a fürdőberuházás elindítása óta a fejlesztések között szerepelt.– Az előzetes nagy érdeklődés miatt úgy gondolom, népszerű lesz a sok új gyógymód, melyekért a jövőben nem kell távolabbra utazniuk sem a martfűieknek, sem a környékbelieknek. Szinte mindennel készen állunk az induláshoz, az előírásoknak megfelelő helyiségekkel, berendezésekkel, képzett kollégákkal, komoly szakmai tudással várjuk vendégeinket. Ami hátra van, csupán egy-két engedély, melyek karácsonyra már a birtokunkban lesznek – tette hozzá a tulajdonos.

A fizikoterápiás kezelő és a szakorvosi rendelő a fürdő előcsarnokából nyílik. A gyógykezelések az öltözőépület első emeletén történnek majd, ahol kisebb recepció illetve vendégváró kialakítására is sor került. További fejlesztésként, az eszközbeszerzés keretében tangentoros kádat és vízbe emelő liftet is vásárolt a gyógyfürdő.

Országos és régiós szerepét erősítő, további eredményekkel is büszkélkedhet a martfűi fürdő, hiszen november elején Regionális Jelentőségű Gyógyfürdő minősítést, valamint Gyógyszálló besorolást kapott.

– Amikor elindultunk, azzal kecsegtettek, hogy a gyógyfürdők három kategóriája közül biztosan megkapjuk az elsőt, a helyi minősítést. Ezzel szemben azonban, az Országos Tisztifőorvosi Hivatal fürdőbejárása után, azonnal a második, regionális kategóriát kaptuk meg, ami nagyon nagy eredmény. Ugyancsak ugrásszerű kategórianövekedés a gyógyszálloda minősítés is, amire szintén büszkék vagyunk – emelte ki Tomasovszky László.

Az új szolgáltatások a foglalkoztatásban is hoznak előrelépést. Ezzel kapcsolatban a tulajdonos elmondta, hogy a komplexum három gyógymasszőrrel, gyógytornásszal és reumatológus szakorvossal bővül a jövő év elejétől. Tervezik továbbá pénztáros és férfi masszőr felvételét is.

Bővítés is szerepel a fejlesztések között, melyet a gyógyászat, mint új iparág helyi sikerességére alapoznak a fürdő vezetői, ezzel már az országos minősítést megcélozva.  – Ha az új szolgáltatások beválnak, akkor a régi öltöző helyén, az alagsorban, sokkal nagyobb területen, több kezelővel és még több kezeléstípussal kapná meg végleges helyét a gyógyászat – tudtuk meg az ügyvezetőtől.

Az új gyógykezelések, szakorvosok, kezelőhelyiségek megismerésére, még a hivatalos nyitást megelőzően, nyílt napot is tartanak a fürdőben, elsősorban a helyi lakosok számára nyújtva betekintést az új kezelési formákba.

A kiváló minősítések, új szolgáltatások mellett a hotel és fürdő látogatottsága is fokmérője a komplexum sikeres működésének. A tulajdonos elmondta, hogy a szálloda valamelyest csökkenő forgalma ellenére mégis nagyobb bevétellel számolhattak a közelmúltban, ami saját csomagajánlataiknak köszönhető. A fürdő látogatottsága stagnál, a sport azonban, a hotel és az uszoda kihasználtságában rendkívüli eredményeket hozott. Vízilabda edzőtáborok, mérkőzések, esetenként rangos kupák kiváló helyszíneként is egyre népszerűbb a Martfű Termál SPA, nemzetközi szinten is.

A komplexum sokrétű gazdasági törekvése a biztos fejlődést szolgáló működésre, a két évvel ezelőtt kezdődő komoly anyagi nehézségek ellenére, napjainkra lassan magnyugtató megoldást hoz, sőt felemelkedést is ígér.  Ennek ellenére pár hete, több internetes oldalon is napvilágra került a fürdő eladásáról szóló, minden jogalapot nélkülöző hirdetés. A tulajdonos ezzel kapcsolatban elmondta, hogy a hirdetés nem valós, korábbi anyagi gondjaik ellenére sem hirdették eladásra cégüket, a hirdető ellen így feljelentést tettek a rendőrségen.   

– Kemény időszak van mögöttünk, és nem tudom, hogy ennek az időszaknak hol a másik vége.  Ugyanazon mentünk mi is keresztül – kicsit nehezített pályán –, amin az ország és más cégek, vállalkozások. Folyamatosan küzdöttünk, ebben a küzdelemben egy dolgot tudtam csak tenni, előremenekülni. Előremenekülés volt a kapcsolatrendszer kiépítése és többek között a gyógyászat beindítása is. A további tervek, célok megvalósulását az akarat, az energia és a pénz határozza meg – összegezte az ügyvezető.

Magyar Mária

2014-12-03 16:58