Éves közgyűlésén adott számot működéséről a Magyar Fürdővárosok Szövetsége

Mezőkövesden várta tavaszi közgyűlésére tagjait 2015. május 15-én a Magyar Fürdővárosok Szövetsége, mely 22 éve képviseli az országos szövetséghez csatlakozó fürdők és fürdővárosok közös céljait. A közös érdekképviseletet és a turizmus igényeit szolgáló civil szervezethez Martfű Város Önkormányzata két éve csatlakozott, az egészségturizmust erősítő partneri kapcsolatok, fejlesztési lehetőségek céljával.A közel 45 tagot számláló, több mint két évtizede működő szövetség tavaly Makón választott új elnökséget, mely döntés alapján 2014 májusa óta  dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere látja el a Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület elnöki tisztét, alelnökei dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Vida Tamás, Túrkeve polgármestere lettek.

Az idei, mezőkövesdi közgyűlésen a meghívott polgármesterek és az újonnan csatlakozó települések vezetői mellett jelen volt Tállai András miniszterhelyettes és dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár a Nemzetgazdasági Minisztériumból.

Szeminárium, majd az elmúlt évet összegző beszámoló, jövőbeni tervek, valamint új tagok felvétele, bemutatkozása szerepelt a közgyűlés napirendjei között.

A fürdővárosokat érintő változásokról dr. Ruszinkó Ádám, a gyógyszállodák keresletének alakulásáról Szabó Zoltán titkár tartott előadást, majd a jelenlévő polgármesterek elfogadták az elmúlt év elnöki, titkári, és gazdasági beszámolóját. A közgyűlés terveiről dr. Fekete Zoltán elnök tájékoztatta a jelenlévőket, majd Algyő, Bogács, Körmend, Szarvas települések csatlakozását hagyták jóvá a tagok, a Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület mezőkövesdi találkozóját a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő megtekintésével zárva.

Magyar Mária

2015-06-10 15:56