Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Éves közgyűlésén adott számot működéséről a Magyar Fürdővárosok Szövetsége

Mezőkövesden várta tavaszi közgyűlésére tagjait 2015. május 15-én a Magyar Fürdővárosok Szövetsége, mely 22 éve képviseli az országos szövetséghez csatlakozó fürdők és fürdővárosok közös céljait. A közös érdekképviseletet és a turizmus igényeit szolgáló civil szervezethez Martfű Város Önkormányzata két éve csatlakozott, az egészségturizmust erősítő partneri kapcsolatok, fejlesztési lehetőségek céljával.

A közel 45 tagot számláló, több mint két évtizede működő szövetség tavaly Makón választott új elnökséget, mely döntés alapján 2014 májusa óta  dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere látja el a Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület elnöki tisztét, alelnökei dr. Puskás Tivadar, Szombathely polgármestere és Vida Tamás, Túrkeve polgármestere lettek.

Az idei, mezőkövesdi közgyűlésen a meghívott polgármesterek és az újonnan csatlakozó települések vezetői mellett jelen volt Tállai András miniszterhelyettes és dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár a Nemzetgazdasági Minisztériumból.

Szeminárium, majd az elmúlt évet összegző beszámoló, jövőbeni tervek, valamint új tagok felvétele, bemutatkozása szerepelt a közgyűlés napirendjei között.

A fürdővárosokat érintő változásokról dr. Ruszinkó Ádám, a gyógyszállodák keresletének alakulásáról Szabó Zoltán titkár tartott előadást, majd a jelenlévő polgármesterek elfogadták az elmúlt év elnöki, titkári, és gazdasági beszámolóját. A közgyűlés terveiről dr. Fekete Zoltán elnök tájékoztatta a jelenlévőket, majd Algyő, Bogács, Körmend, Szarvas települések csatlakozását hagyták jóvá a tagok, a Magyar Fürdővárosok Szövetsége Egyesület mezőkövesdi találkozóját a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő megtekintésével zárva.

Magyar Mária

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város