Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

18. Szolnoki Utazás Kiállítás és Vásár április 15-16-án – Martfű is kiállítja turisztikai és vendégcsalogató értékeit

A Díszvendég Tiszazug egyik településeként Martfű is bemutatkozik, a Martfű Városi Művelődési Központ szervezésében, a rangos Szolnoki Utazás Kiállítás és Vásáron, mely 18. alkalommal 2016. április 15-16-án várja látogatóit az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban.

A kiállítás díszvendége a Tiszazug, JNSZ megye déli tájegysége. A látogatók megismerhetik az Észak-magyarországi, Tisza-tavi, Észak-alföldi, Dél-alföldi, Nyugat-dunántúli és Balatoni régiók turisztikai információs irodái, utazási szolgáltatói ajánlatait.

– Városunk is kiemelten képviseli turisztikai attrakcióit, melyek közül elsőként az épített környezetünket szeretnénk bemutatni az érdeklődőknek – emelte ki Asztalos Árpádné, a kiállítást rendező martfűi kulturális intézmény igazgatója. – Örömmel mutatjuk meg továbbá azokat a kiállítóhelyeket is, ahova a turista megérkezve szép és értékes dolgokat láthat a városról: így például a Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény egy szeletét, a Cipőgyárat, a Cikta Cipőgyár kialakulásához kötődő tárgyakat, a Tisza Cipő logót, a Tisza cipőket, és egy városbanneren próbáljuk a Hild tér művészeti értékeit is bemutatni. Természetesen értéket előállító helyi alkotókat, közösségeket is bemutatunk: a Kézműves Házban működő mézeskalácsműhelyt és a helyi népművészünket, Juhászné Hidvégi Editet, aki bemutatót is tart.  Szép munkáikkal helyet kapnak a Martfűi Napraforgó Foltvarró Kör tagjai, és lesz egy folyosógalériánk, ahol Stonawski József faszobrait, és felesége, Klárika festményeit mutatjuk be.   Nagyon örülünk, hogy a művészek között láthatjuk Gyurcsek Ferenc Munkácsy-díjas szobrászművész gyönyörű kiállítását is. A kiállítás nagyszínpadán is jelen leszünk a városunkat képviselő közösségekkel, klubokkal. A színpadon pénteken a Martfű Néptánc Együttes, szombaton a Dalma Dance Club, a Street Feelings Break csoport mutatkozik be. A Városi Szabadidős Kör azokkal az értékes fajátékokkal lesz jelen játszóházunkban, melyeket az elmúlt időszakban készítettek a Heineken támogatásával.

Az „Alföld Szíve ízei” rendezvényen is képviseljük a martfűi ízekkel településünket, a helyi gasztronómia jeles képviselői közreműködésével. Új és izgalmas eleme lesz az eseménynek egy olyan stúdió terem, ahol panoráma fotókat és filmeket láthatnak a Tiszazug településeiről. Természetesen a Martfű Média is nagyon készült erre az alkalomra: gyönyörű képeket készítettek városunkról, ezeket 15 méter hosszúságban, 3 projektor vetítésével láthatják az érdeklődők. Több filmünk, város bemutató videóink is láthatóak lesznek városunk értékeiről, programjairól – foglalta össze a rangos kiállításon látható martfűi turisztikai látványosságokat Asztalos Árpádné igazgatónő.

A szakmai kínálaton kívül gyermekprogramok, játszóházak és kézműves vásár is várja majd az érdeklődőket. A kiállítás több színvonalas kültéri rendezvénnyel is kiegészül, mindkét nap tánc- és sportbemutatókat is láthatnak a vendégek.

Helyi termelők és kézműves kiállítók kínálják portékáikat. A látogatók megkóstolhatják az „Alföld Szíve Ízeit”, például a hungarikumnak felterjesztett szolnoki gulyást és az új gulyáspogácsát is. Az „Alföld Szíve ízei” rendezvény kínálatából: berekfürdőről helyi bio élelmiszerekkel – sajt, kolbász, szalámi, szalonna – megrakott falatkák; karcagi ferdinánd, lekvár, szörp; jászsági méz, kétpói szilvapálinka és lekváros kifli, cibakházai bodag és pálinka; öcsödi lakodalmas perec; szolnoki gulyás és gulyás pogácsa; kunszentmártoni barátfüle és szik-víz, szentmártoni tejtermékek; martfűi helyi finom falatok; nagyrévi szilvalekváros.

A kiállítás látogatása díjtalan.

Mindenkit szeretettel vár Martfű Város Önkormányzata és a Martfűi Városi Művelődési Központ és Könyvtár!

Magyar Mária

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város