A Római Katolikus Egyházközség hírei – Július - augusztus - szeptember

Hittanos napközis tábort tartottunk június 29-30-án és július 1-jén a tiszaföldvári plébánián és annak kertjében, amelyen 50 gyermek és fiatal vett részt. Köszönjük az adományokat, valamint a Karitász tagok önzetlen munkáját a táborozók étkeztetésével kapcsolatban. Július 3-án a martfűi Szent Tamás-templom búcsú ünnepét Balogh Tamás váci piarista paptanár tartotta számos hívő jelenlétében. Köszönjük mindenkinek a munkáját, amellyel a búcsúi előkészületekben részt vett, valamint köszönjük a szeretetvendégségre hozott süteményeket és italokat is.

Július 29-én, pénteken a martfűi Szent Tamás-templomban és a kertben családi teadélutánt tartottunk szülőkkel és gyermekekkel együtt, amely a nagy meleg ellenére jól sikerült.

Immár harmadik alkalommal táboroztak a tiszaföldvári plébánián és annak kertjében a Tiszamenti Nagyboldogasszony Ifjúsági Közösség helyi és környékbeli tagjai augusztus 8 és 13 között. Idén 80 fiatal vett részt a táborban. Köszönjük a sok élelmiszeradományt, valamint a Karitász tagok önzetlen munkáját a táborozók ellátásában.

Augusztus 13-án örömmel adtunk otthont a Kovács Szilárd orgonaművész és Szabadi Vilmos hegedűművész közreműködésével megtartott hangversenynek a martfűi Szent Tamás-templomban.

Köszönjük mindazok részvételét, akik mind a tiszaföldvári Szent István napi délelőtti templombúcsún, körmeneten és szeretetvendégségen részt vettek, valamint a délutáni martfűi kenyérszentelésen és ünnepi szentmisén a martfűi Szent Tamás-templomban. Mindkét alkalommal Varga Tamás cibakházi atya volt a vendégünk.

A hittanoktatásba két új hitoktató, hittanár lép be szeptembertől:

Csala Józsefné Erika (óvónőként dolgozott Törökszentmiklóson, most szerezte meg a hittanári képesítést), aki Martfűn tanít néhány órát az iskolában és óvodákban, valamint Tóth Ferenc József (a szegedi ferences szerzetesektől jött hozzák, szintén friss diplomával), aki Martfűn és Tiszaföldváron is fog hittanórákat tartani.

Katekumen-csoportunkba (felnőtt hittanuló) várjuk azok jelentkezését, akik már nem iskolás korúak, és szeretnének, de még nem részesültek a beavató szentségekben, vagyis a keresztségben, szent áldozásban és bérmálásban.

Szeptember végén, illetve október elején tervezünk egy autóbuszos zarándoklatot a Zirci Ciszterci Apátság területére, ahonnan meghívást kaptunk az egyik szerzetes atyától.

Kovácsik Antal

plébániavezető

2016-09-20 16:41