Boros Krisztina

2017-ben posztumusz Martfű Város Pedagógiai és Nevelési Díjában részesült BOROS KRISZTINA pedagógus, hivatását kiemelkedően végző pedagógusi munkája, az oktatás-nevelés területén kifejtett példaértékű tevékenysége elismeréséül, kifejezve a város lakosságának tiszteletét és megbecsülését. A díjat édesapja, Boros Gábor vette át.

„Egy díjátadás mindig öröm és boldogság az egyén és a közösség számára, most mégis fáj a szívünk és hasogat a lelkünk, hogy azt a sok szépet és jót csak most és így tudjuk megköszönni.

Valami áradt belőle, ami nem tanulható, nem erőszakolható ki, nem függ az ember külső megjelenésétől, hangerejétől, hatalmától, hanem az egyéniségében rejlik.

Őszintén tisztelték, és ami a lényeg szerették a gyerekek, a szülők, a pedagógustársak egyaránt. Megmagyarázhatatlan nyugalom, csendes derű vette körül, a közelében biztonságban érezhette magát az ember. Igazságosság és minden ember felé egyaránt megnyilvánuló segítőkészség jellemezte. Véleményét soha nem erőszakolta másokra. Észrevételei, tanácsai mögött nagy szakmai tudás és emberi bölcsesség húzódott - ezért volt hiteles minden megnyilvánulása.

Halk beszéde, egyenes tartása, folyton nevető szemei kapaszkodó volt a számunkra. Semmi, az égvilágon semmi nem volt, amiben ne segített volna, sokszor kérés nélkül. Sőt. Kérni se hagyott, észrevette, megérezte, ha kellett. Mindig új és új célokat tűzött ki, semmi elől nem hátrált.

Mennyi mesejáték, díszlet, keringő, tábori program, pályázat, diáknap, ami hozzá kötődik? Kirándulás a gyerekeknek, jutalomkönyvek kiválasztása, ki minek örülne? Fel sem sorolható, mi mindenben volt benne a keze. Inkább azt tudjuk elmondani, hogy semmi nem történt nélküle.

A legfontosabbak a gyerekek voltak a számára. Mindig és örökké.

Példamutató oktató-nevelő munkájával a tantestület és a diákok által tisztelt és szeretett tanáregyéniséggé vált. Szakmai igényességéből, sokoldalúságából fakadóan a nevelő-oktató munka bármely területén megállta a helyét. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy pedagógiai, intézmény-vezetői feladatai mellett a Tehetséges Tanulókért Alapítvány kuratóriumának elnökeként is tevékenykedett, az ő nevéhez fűződik a 8. osztályosok keringő táncának teljes körű koordinálása, aktívan nyújtott segítséget a karácsonyi mesejáték színrevitelében, és nagy állatbarátként aktívan részt vett a martfűi Állatvédőrség munkájában is.

Osztályfőnökként aggódó türelemmel nevelte diákjait, szeretettel törődött velük, figyelemmel kísérte őket iskolán kívül is.

Boros Krisztina a nagybetűs ember volt. Szívünkben örökké velünk él!”

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város