Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Alakulásának 25 éves jubileumát ünnepelte az idén a LEGERO Hungaria Kft.

25 év nagyon nagy idő egy vállalkozás életében, ez alatt az idő alatt sok-sok kihívással kellett szembe néznünk. Alkalmazkodni a változásokhoz, tevékenységet - szakmát váltani.Cégünk ezeket a feladatokat mindig sikeresen megoldotta.  Köszönet a LEGERO Hungaria Kft. dolgozóinak, az odaadó munkájáért, lelkesedéséért, szorgalmáért!

Hat dolgozónk, Jakab Gyöngyi, Csontos Györgyné, Nagy Sándor, Nyemcsok Mihályné, Zakor Gyuláné és Antalné Járai Andrea a kezdetektől fogva hozzájárult sikereinkhez a munkájával. Néhány gondolat tőlük az elmúlt 25 évről, mit jelentett ilyen hosszú időn keresztül a LEGERO Hungaria Kft-nél dolgozni

Zakor Gyuláné Marika a LEGERO alapanyag raktár adminisztrátora:

Nagy örömmel büszkén jöttünk LEGERO-ba dolgozni! Mindenki irigy volt ránk, amikor kiderült, hogy felvételt nyertünk.

A finisben kezdtem el dolgozni, minden munkafolyamatot csináltam, amit ezen a területen el kellett végezni. Volt fejlődési lehetőségem, segédművezető, majd művezető lettem. 2009-ig ezt a munkakört töltöttem be, ezt követően a cipőgyártás megszűnt Martfűn. Sosem felejtem el, 2009.09.11-én csomagoltuk le az utolsó pár cipőt.

Ezt követően a LEGERO készáru raktárban dolgoztam. Feladatom volt a nagyvevők kezelése, címkézési terület koordinálása. Később a LEGERO alapanyag raktárban 2013.06.07-től dolgozom, a raktár irodában.

Váltani kellett több alkalommal, olykor nehéz szívvel! De az új kihívásokhoz pozitívan kell hozzáállni, és meg lehet mindent oldani. Nagyon szeretek itt dolgozni.

Csontos Györgyné Eszter a hímző üzemben dolgozik gépkezelő:

Én a tűződében kezdtem, de az évek folyamán a gyártás szinte minden területén dolgoztam, így a szabászaton és a finisben is. Mikor, hol kellett a csapatot erősíteni. Itt tanultam meg a cipős szakmát igazán. 2007-ben alakult a hímző üzem, megérkezett az első hímzőgép. Sosem felejtem el, egyike voltam azoknak a dolgozóknak, akik elsőként tanulták meg a gép kezelését. Amikor megláttam azt a modern gépet! Megmutatták a működését, én sírva fakadtam, hogy ezt nem fogom tudni csinálni! Most már jót nevetünk ezen, a tíz év alatt több millió cipőcske hímzett felsőrésze került ki a kezeim közül.

A mai napig őrzöm azt a cikket, amit a LEGERO Hungária Kft indulásakor írtak a cégről!

Jakab Gyöngyi a hímző üzemben dolgozik, gépkezelő:

Én a tűződében kezdtem a munkát. Kéreg kihúzó, orrformázó, ványoló, srtobelvarró voltam. Sok munkafolyamatra Röck úr tanított meg. A hímzőben én is a kezdetektől dolgozom. Szeretem a munkámat és a közösséget is.

Nyemcsok Mihályné Icu a THINK készáru raktár irodában adminisztrátorként dolgozik:

Annak idején Gera Lajos szólt, hogy a LEGERO-ban van lehetőség dolgozni. Nagyon örültem, hogy felvételt nyertem a céghez. Kezdetben a finisben dolgoztam, majd a LEGERO készáru raktárba kerültem, azt követően a THINK készáru raktárban dolgoztam, és dolgozom a mai napig.

Nagy Sándor a hímző üzemben dolgozik, gépkezelő:

Én is meg tudom erősíteni, hogy milyen rangja volt annak, ha valaki a LEGERO-ban dolgozott.

Én 4-4 óra megosztásban kezdtem el dolgozni két munkaterületen. Napi 4 órát a tűződében, anyagosként és termelés nyilvántartóként, majd a fennmaradó 4 órában az alapanyag raktárban dolgoztam. Egy szervezeti átvilágítást követően a munkafolyamatok átszervezése vált szükségessé, a tűződében az előkészítés különválasztásra került, és én lettem az előkészítő műhely vezetője. Azt követően az aljakörön folyamatos műszakban dolgoztam, majd a finis részen, a kétműszakos munkarend bevezetésével, az egyik műszak vezetője lettem.

Hoztak egy új, igazán modern oldalvarró gépet a tűződébe, le volt takarva. Nagyon izgatott, hogy én ezen a gépen szeretnék dolgozni. Jelentkeztem is, és sikerült!

Jelenleg a hímző üzemben dolgozom. Amikor erre a területre szervezték a munkát, szóltam Lakatos Irénkének, hogyha férfi jelentkezhet, én örömmel jönnék ide dolgozni. Szeretem az aprólékos, precíz munkát, itt ennek hasznát veszem.

Úgy gondolom, hogy nem csak a saját nevemben beszélek. El kell mondanom, hogy nagyon hálásak vagyunk, hogy itt dolgozhatunk. Én három gyermeket neveltem fel, taníttattam, indítottam el az életben. Ehhez a biztos hátteret a LEGERO Hungária Kft. biztosította.

Antalné Járai Andrea a LEGERO alapanyag raktár vezetője:

Én már általános iskolában, egy gyárlátogatást követően elhatároztam, hogy a cipőgyártásban fogok dolgozni. Cipőipari technikus végzettségem van. A LEGERO Hungaria Kft alapításának kezdeteitől itt vagyok én is.

1996-ban Martfűn kialakították a technológia területet, ahol egészen 2009-ig dolgoztam. Ez volt életem legszebb időszaka. Az a kreativitás, amit ez a munka biztosított, nekem az álom munkát jelentette. Emellett a cég beiskolázott, biztosította a szakmai fejlődés lehetőségét.

2009-ben a termelés megszűnését követően is számítottak a munkámra. A LEGERO Készáru raktár vezetője, majd 2013-tól a LEGERO Alapanyag raktár vezetője lettem.

Néhány vicces történet!

Zakorné Marika: A finisben dolgoztam csomagolóként. Névvel ellátott bélyegzővel csomagoltunk. Hosszú évekig nem volt egyetlen hibás csomagolásom sem. Megdicsértek és jutalmul kaptam, 1 pár cipőt. A jutalmat átvettem, majd másnap telefonálni kellett, hogy három pár cipőre rossz etikettet tettem, vissza kellett hozatni a cipőket.

Csontosné Eszter: Alacsony termetű vagyok. Amikor a szabászatra kerültem, nem értem fel jól a szabászgépet. Az osztrák szabászati művezető megjelent téglákkal a kezében. Alátette a dobogónak, hogy kényelmesen, biztosan tudjak dolgozni. Nagyon jót nevettünk!

A minta időszakban, hogy elkészüljünk időben, szombaton is dolgoztunk. Járt a kezünk, igyekeztünk. Valaki elkezdett énekelgetni. A végén az üzem dalolva dolgozott. Röck úr meglepetten jött, hogy milyen buli van itt!

És még sok-sok apró történetet meséltek, amin jót mulattunk.

Mindez azt üzeni számomra, hogy jó itt dolgozni, jó ilyen emberekkel együtt dolgozni!

Köszönjük nektek ezt a 25 évet!

Bogdánné Nagy Éva

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város