Sportoló fiatalok, akikre büszke lehet a város - Sportgála

Teljesítményük, hozzáállásuk és küzdeni akarásuk alapján az év legeredményesebb gyermek és ifjúsági sportolóit köszöntötték a minden évben hagyományosan megrendezésre kerülő Sportgálán, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár pódiumtermében, 2019. december 9-én.Az edzők, sportvezetők, egyesületek, szakosztályok és oktatási intézmények önkormányzati sportdíjakra vonatkozó javaslatait évente az Oktatási, Művelődési, Sport, Civil és Egyházi Kapcsolatok Bizottsága gyűjti össze és terjeszti a képviselő-testület elé.

A szervezők az idei sportfotókból készült slide-schow-val vezették fel az ünnepséget. A martfűi sportolók 2019-ben is számtalan szép sikert arattak versenyeken, bajnokságokon, kupákon és tornákon.

A Sportgála vendégeit Földi Edina, a sportbizottság elnöke köszöntötte szeretettel.

– Lélekben, támogatásban és szurkolásban mindig ott vagyok mellettetek és ott vagyunk valamennyien, akik ma azért gyűltek össze, hogy nektek ehhez a teljesítményhez, amit a szakvezetők véleménye alapján ma értékelni fogunk, gratuláljunk és tisztelegjünk előttetek.

A sportbizottság elnöke kiemelten köszöntötte dr. Papp Antal polgármestert, a képviselőtestület tagjait, az intézményvezetőket és az edzőket, szakvezetőket, azokat a mestereket, akiknek a keze alatt a növendékek nap mint nap alakulnak, akiknek a vezetésével eljutottak oda, ahol most tartanak, és valószínűleg még sokkal-sokkal messzebbre is el fognak jutni.

– Martfűn a sportnak nagy hagyománya van, a sportélet szinte egyidős magával a várossal, hiszen a Cikta illetve a Tisza Cipőgyárban nagyon komolyan segítették a sportolást – mondta dr. Papp Antal ünnepi beszédében. – Ezt a hagyományt az önkormányzat az 1990-es években átvette és tovább folytatta. Úgy gondolom, Martfű azokhoz a városokhoz tartozik, aki próbál minden sportágat támogatni kirívóan nagy összeggel. Büszkék vagyunk rá azért is, mert ti itt vagytok, mint sportolók, és az utánpótlást nagyon fontos dolognak tartom. Remélem, a jövőben is sok sportolónk, élsportolónk lesz, akikre büszke lehet a város! Ehhez gratulálok nektek és a díjátadáshoz is.

Az idei Sportgála újításaként, nem sportáganként, hanem korcsoportokra bontva vehették át az elismeréseket a fiatal sportolók, elért eredményeik alapján. Az arra érdemesek 2019-ben is Martfű Város Önkormányzatának elismerő oklevelében és sportutalványban részesültek.

A sportolók eredményeit Földi Edina, az önkormányzati sportbizottság vezetője és Farkas Roland, a bizottság tagja sorolták büszkén, színpadra szólítva a fiatalokat.

A gyerekek mellett az edzőket is köszöntötték, akik sokszor erejükön felül is mindent megtesznek azért, hogy a tehetségeket támogassák. Szakmai tudást, erőnlétet és biztos támaszt jelentenek a növendékeiknek, így együtt osztoznak a nehézségekben és a sikerekben is a fiatalokkal.

1. csoport:

Vágner Hunor gyermek karate 0 korosztályban lépett küzdőtérre 2019-ben, bátorságával, harcos küzdőszellemével, példaértékű edzésmunkájával korosztálya kiemelkedő tagja.

Tichy Réka az előkészítő korosztályban részt vett Szlovákiában 03.23-án karate versenyen, ahol bronz érmes lett. Az edzéseken folyamatosan részt vesz, és példaértékű az edzésmunkája.

Pető Zoltán - Pintér Mónika Mária táncosok: 2019.04.06. XI. Danza Kupa Gyermek I. E Standard 3. hely; 2019.04.14. „E” Országos bajnokság Standard 1. hely; 2019.09.21. Klubközi verseny Gyermek I. E Latin 1. hely; 2019.10.05. XII. Kner Kupa Gyermek I. E Standard 1. hely.

Terenyei Zétény 4 éves kora óta jár foci edzésre. Családjából hozta magával a sportág szeretetét. A kezdeti megilletődöttségen hamar túllépett és egyre bátrabb lett. A sikerek is hamar jöttek, hiszen 2019-ben 3x is különdíjasnak választották a Bozsik Fesztiválokon. Az U7-es korosztályban a legtechnikásabb játékosok közé tartozik. Gólveszélyes támadó, aki a védekezésből is kiveszi a részét. Az edzéseken fegyelmezett, egy ideje együtt készül az U9-es korosztállyal. Tehetsége alapján kijelenthető, hogy igen szép jövő áll előtte.

Boros-Nagy Lili négy éve sportol. A Martfűi Úszó és Triatlon Klubban kezdte el sportéletét. Itt sajátította el az úszás alapjait, majd bekapcsolódott a kerékpár és a futás rejtelmeibe is, és így lett a választott sportága a triatlon. Megyei Úszó Bajnokság Karcag: 3. hely, gyors úszásban 3. hely; Fergeteges Aquatlon Verseny, Abony 4. hely; Aquatlon Regionális Döntő, Bélapátfalva 3. hely; Triatlon Ranglista verseny, Lengyeltóti 10. hely; Triatlon Ranglista verseny, Baja 10. hely; Duatlon MIX Országos Bajnokság, Balatonboglár 5. hely; Triatlon Országos Bajnokság, Pécs 17. hely.

Tichy Luca Sára a József Attila Általános Iskola tanulója. A diákolimpia megyei döntőben 1., az országos döntőben 15. helyezést ért el sakkozóként. Egyéni versenyeken egy 2. és 4. helyet szerzett. Eredményes karate versenyző is.

2. csoport

Tichy Bence gyermek 1. korosztályban küzdött a 2019-es versenyszezonban. Eredményei alapján korosztálya legeredményesebb karate versenyzője. 02.09. Tata Országos Bajnokság 3. hely; 03.09. DO Elődöntő Debrecen legjobb 8.; 03.23. Dunaszerdahely nemzetközi verseny 2. hely; 04.06. DO Döntő Veszprém 2. hely; 04.27. Oyama Emlékverseny Szlovákia 2. hely; 10.12. Dunaszerdahely nemzetközi verseny 3. hely; 11.09. utánpótlás MB Budapest 3. hely.

Pető Dániel - Kocsis Liliána táncosok: 2019.04.06. XI. Danza Kupa Gyermek II. E Standard 1. hely, Latin 2. hely; 2019.09.14. „E” Országos Bajnokság Standard 4. hely; 2019.06.02. XI. Hatvan Kupa Gyermek II. E Latin 1. hely.

Dorogi Edina Anna táncos - 2019.02.02-án megrendezésre került Tánc Magyar Bajnokságon elért eredményéért – Gyermek II. Standard 2. hely, Latin 3. hely, valamint egész éves kiemelkedő szorgalmáért.

Bartusz Gergő 5 évesen kezdett el focizni a Martfűi LSE-ben. Édesapja rendkívül sikeres pályafutását igyekszik túlszárnyalni. Cselezőkészsége, lövőtechnikája és futómennyisége már most átlagon felüli, s ezt a Bozsik-tornákon egész évben bizonyította. Kedvenc tantárgya természetesen a testnevelés, de kedveli a környezetismeretet és a számítástechnikát is. A foci mellett szívesen íjászkodik, de szabadidejének legnagyobb részét a sportpályán tölti, ahol édesapjával gyakorolnak. Ez is a sportág iránti elkötelezettségét jelzi.

Burján Tamás 2 éves kora óta sportol. A Martfűi Úszó és Triatlon Klubban kezdte el sportéletét. Itt sajátította el az úszás alapjait, és így lett a választott sportága a triatlon. A martfűi klub színeiben a versenyeken egyre eredményesebben képviselte városunkat. Megyei Úszó Bajnokság Karcag: hátúszásban 1. hely, gyorsúszásban 2. hely; Fergetes Aquatlon Verseny, Abony 2. hely; Aquatlon Regionális Döntő, Bélapátfalva 4. hely; Aquatlon Országos Bajnokság, Balassagyarmat 19. hely; Triatlon Váltó Országos Bajnokság, Pécs 11. hely; Triatlon Országos Bajnokság, Pécs 13. hely.

Vágner Hanna a József Attila Általános Iskola tanulója. A diákolimpia megyei döntőiben egyéniben második, csapatban első helyen végzett sakkozóként. Az országos csapatdöntőn a 15. helyet szerezte meg. 2019. évben minden egyéni versenyén a dobogón végzett (2-1-1).

3. csoport:

Oláh Barnabás gyermek karate 2 korcsoportban versenyzett 2019-ben. Korosztályából a versenyeredményei mellett példaértékű, elhivatott edzésmunkájával a gyermek csoport példaképe. 02.09. Tata Formagyakorlat 2. hely, küzdelem 3. hely; 03.09. DO Elődöntő Debrecen 1. hely; 03.23. Dunaszerdahely nemzetközi verseny 1. hely; 04.06. DO Döntő Veszprém 3. hely; Ukrajna Lviv Open nemzetközi KO verseny 3. hely; 10.26. Siklós Damashi kupa országos bajnokság 1. hely; 11.09. utánpótlás MB Budapest 1. hely.

Pótár-Bóta Zalán táncos - 2019.02.23. „E” 6Tánc Országos Bajnokság Junior II. E Standard 2. hely; 2019.03.24. XI. Kner Kupa Junior II.E Standard 1. hely; 2019.04.06. XI. Danza Kupa Junior II. E Standard 1. hely; 2019.04.27. Klubközi Verseny Junior II. E Standard 2. hely.

Szabó József Bence - Tiszaföldváron ismerkedett meg a labdarúgással. Még óvodás volt, amikor a Martfűn védőnőként dolgozó édesanyja áthozta Martfűre. Mivel igazi csapatember, könnyen beilleszkedett az új közösségbe, s hétről-hétre fejlődött. Nem csupán a Bozsik Fesztiválokon jutalmazták, hanem rangos tornákon is megkapta a legjobb játékosnak járó különdíjat. Csupaszív, nem ismer elveszett labdát, kiválóan szereli az ellenfeleket, lendületes játékával átsegíti csapattársait a holtponton. Ahogy egyik csapattársának édesanyja fogalmazott - Bencét sosem láttam rosszul játszani. Ez mindent elmond róla.

Danku László Botond 4 éve sportol. A Martfűi Úszó és Triatlon Klubban kezdte el sportéletét. Itt sajátította el az úszás alapjait, lett a választott sportága a triatlon. - Aquatlon Regionális Döntő, Bélapátfalva 8. hely; Duatlon Ranglista Verseny, Újszilvás 8. hely; Triatlon MIX Országos Bajnokság, Lengyeltóti 5. hely; Triatlon Ranglista Verseny, Baja 16. hely; Triatlon Váltó Országos Bajnokság, Pécs 11. hely; Triatlon Országos Bajnokság, Pécs 6. hely.

Pintér Alexandra a József Attila Általános Iskola tanulója. 2019. évben a diákolimpia megyei döntőiben egyéniben és csapatban is 1. helyen végzett sakkozóként. Az országos döntőkön egyéniben 7., csapatban 10. helyezést ért el. Más egyéni versenyeken két 1. és egy 3. helyet szerzett. Eredményesen szerepel a megyei bajnokságban játszó felnőtt csapatban is.

4. csoport:

Nagy Viktória 1. osztályos korában egy betegség kapcsán lett a Martfűi Karate Klub tagja. Kiskorától kezdve nagy örömmel és kitartóan vesz részt az edzéseken, a fokozatok megszerzésében. Bár családja szűkös anyagi helyzete miatt ritkábban jut el megmérettetésekre, de így is 10 érem büszke tulajdonosa. Ezek között bronz, ezüst, arany vegyesen szerepel. Megszerzett érmei nagy büszkeséggel töltik el. Kitartó, céltudatos, együttműködő, csapatszelleme kiváló, edzéseken rendszeresen részt vesz. Emellett iskolai tanulmányaira is a szorgalom, kitartás jellemző, tanulmányai jók.

Tor Sándor serdülő korcsoportban versenyzett 2019-ben. A karate edzések mellett kiemelkedő a tanulmányi eredménye. Megbízható, becsületes. A karate edzések mellett heti két alkalommal végez Kettlebell edzést, ami erőnléti állapotán jól látható fejlődést eredményezett. - 02.09. Tata Formagyakorlat 3. hely, küzdelem 3. hely; 03.09. DO Elődöntő Debrecen 3. hely; 03.23. Dunaszerdahely nemzetközi verseny 3. hely; Ukrajna Lviv Open nemzetközi KO verseny 3. hely; 10.26. Siklós Damashi kupa országos bajnokság 2. hely.

Varga Kata táncos - 2019.04.27. Klubközi verseny junior I.D Standard 1. hely; 2019.06.02. XI. Hatvan Kupa Junior I.D Standard 3. hely; 2019.09.14. Klubközi verseny Junior I.D Standard 3. hely; 2019.10.05. „D” Országos Bajnokság Junior I.D Standard 6. hely.

Korsós Márk igazi csapatjátékos. Az idei volt a harmadik év, amikor a martfűi színeknek szerzett dicsőséget. Imád futballozni, valóban csapatjátékos. Gyorsasága, kiváló helyzetfelismerő képessége és hatalmas munkabírása emeli ki a többiek közül. Óriási akaraterővel veti bele magát a párharcokba. Hobbija a labdarúgás, testvérével minden alkalmat megragadnak a focizásra. Példaértékű hozzáállása miatt vált érdemessé az önkormányzati díjra.

Tóth Zalán 8 éve sportol. A Martfűi Úszó és Triatlon Klubban kezdte el sportéletét. Itt sajátította el az úszás, kerékpározás, futás alapjait, így lett a választott sportága a triatlon. A martfűi klub színeiben a versenyeken egyre eredményesebben képviselte városunkat. Az elmúlt években országos bajnokságon egyéniben és csapatban is több magyar bajnoki címet és helyezést szerzett. Zalán magatartása, edzőihez, sporttársaihoz való viszonya az edzésekbe fektetett munkája, szorgalma példaértékű.

Ez évben bekapcsolódott a nemzetközi versenyekbe is. Csehországban rendezett Olimpiai Reménységek Versenyen a magyar csapatot erősítette. A nagy mezőnyt felvonultató versenyen a martfűi versenyző korcsoportjában 9. helyezést ért el. A másnapi versenyen 1. helyezett lett. - Országos Úszó Diákolimpia Döntő, Győr gyorsúszásban 14., hátúszásban 8.; Megyei mezei futás Diákolimpia, Martfű 1.; Klubcsapat Országos Bajnokság, Tiszaújváros 3.; Aquatlon Regionális Döntő, Bélapátfalva 1. hely; Aquatlon Országos Bajnokság, Balassagyarmat 1.; Triatlon Ranglista Verseny, Tiszaújváros 4.; Triatlon ranglista verseny, Baja 5.; Duatlon Országos Bajnokság, Balatonboglár 5.; Triatlon Országos Bajnokság, Pécs 8.; Triatlon váltó Országos Bajnokság, Pécs 3.

Pápai Balázs 8 éve sportol. A Martfűi Úszó és Triatlon Klubban kezdte el sportéletét. Itt sajátította el az úszás alapjait, itt lett a választott sportága a triatlon. 3. éve tagja a Héraklész válogatott keretnek. - Aquatlon Országos Bajnokság, Balassagyarmat 6.; Duatlon Országos Bajnokság, Balatonboglár 3.; Triatlon Ranglista Verseny, Tiszaújváros 9.; Triatlon ranglista verseny, Baja 9.; Duatlon ranglista verseny, Újszilvás 7.; Triatlon MIX Országos Bajnokság, Lengyeltóti 4. hely; Triatlon ranglista verseny, Lengyeltóti 2.

Farkas Fanni a József A. Ált. Isk. tanulója. A diákolimpia megyei döntőin egyéniben 2., csapatban 1. helyezést ért el sakk sportágban. Az országos csapatdöntőn a 10. helyet szerezte meg.

5. csoport:

Fehér Áron karate ifjúsági korcsoportban versenyzett a 2019-es versenyszezonban. - 02.09. Tata KO küzdelem 1. hely; 03.09. DO elődöntő Debrecen, legjobb 8 helyezés; 03.23. Dunaszerdahely nemzetközi verseny 2. hely; 06.28. Prága utánpótlás Európa-bajnokság 3. hely; 10.26. Siklós Damashi kupa országos bajnokság 2. hely; 11.09. Utánpótlás MB Budapest, 3. hely.

Fodor Bence - Fodor Luca táncosok: 2019.03.24. XI. Kner Kupa Junior II.C Latin 3. hely; 2019.04.13. Szigo Kupa Junior II.C Standard 2. hely; 2019.10.05. XII. Kner Kupa Junior II.C Standard 4. hely.

Bodzsár Balázs az U15-ös korosztály motorja a labdarúgásban. Szinte minden poszton bevethető. Védőként és támadóként is a csapat húzóembere, játékintelligenciája az egész megyét tekintve is a legjobbak között van. Sikerei ellenére szerény maradt, sportszerűségét még ellenfelei is elismerik. Soha nem reklamál, a játékvezetőkkel szemben tisztelettudó. Az edzéseken is szó nélkül elvégzi az edzője által kiszabott feladatokat. A fentiek miatt rászolgált arra, hogy megkapja a város elismerését.

Rácz Norbert a szolnoki Pálffy Vízügyi Szakközépiskola 12. osztályos tanulója. 2008. óta sakkozik. Sportolói pályafutása alatt 14 alkalommal végzett dobogós helyen (ebből 5x elsőn), és további 19 esetben lett díjazott. Korcsoportjában mindig a megyei élvonalhoz tartozott. 2 alkalommal szerepelt a diákolimpia egyéni országos döntőjében, mindkétszer díjazott volt. Középiskolai tanulmányai miatt kevesebb egyéni versenyen tud indulni, de a megyei bajnokságban szereplő felnőtt csapatban rendszeresen és eredményesen szerepel, a csapat legjobb pontszerzője.

Kiss Alexandra MVSE - Martfűi Városi Sportegyesület - kerékpár, Fergeteg Abony SE - triatlon. Eredményei: kerékpár: Országos Bajnok - Hármas Csapat OB-n - Balmazújváros, Szlovákia Ring 24 órás Nemzetközi kerékpárverseny - csapatban 2. hely.

Kiss Anna MVSE - Martfűi Sportegyesület - kerékpár, MÚTK triatlon sportága: Úszás Diákolimpia Országos Döntő, Győr - hátúszás 13.; Triatlon Klubcsapat Országos Bajnokság, Balassagyarmat 4.; Triatlon MIX Országos Bajnokság, Lengyeltóti 4.; Triatlon Váltó Országos Bajnokság, Pécs 3.; kerékpár: Országos Bajnok, Hármas Csapat OB-n, Balmazújváros.

Sági Fanni Lili MVSE - kerékpár, atlétika, MÚTK - triatlon: kerékpár - Maccabi Európa Játékok Bajnok - abszolút női kategóriában 1. - Bp.; kerékpár - Országos Bajnok - Hármas Csapat OB-n – Balmazújváros; kerékpár - 2. hely csapatban - Szlovákia Ring 24 órás Nemzetközi Kerékpárverseny; Tereptriatlon Országos Bajnokság 4.; Magyar Kupa Kerékpárverseny sorozat - Kunhegyes, időfutam 4., országúti 2.; Óballa Maratonka 10 km, futás - kerékpár váltó 1.; Tavasz Kupa, Országos Közszolgálati Sportverseny 1. – mell- és gyorsúszás; Debrecen Város Úszó Diákolimpia, váltó 1., mellúszás 2.

Varga András táncos - 2019.03.24. XI. Kner Kupa Ifjúsági D Latin 3.; 2019.10.12. Klubközi verseny Ifjúsági D Latin 5.; 2019.11.02. III. Sundance Kupa Ifjúsági D Latin 2.; 2019.09.14. Klubközi verseny Ifjúsági C Standard 2. hely.

Borhy Zsombor 2007-ben Martfűn kezdte el labdarúgó pályafutását. Összesen 241 alkalommal öltötte magára a mezt. Idén az U19 játékosai őt választották csapatkapitánynak. A felnőtt csapatban is lehet rá számítani, kapusként és mezőnyjátékosként is. A labdarúgáshoz való hozzáállása, alázata, kitartása és csupa szív játéka példaértékű.

6. csoport:

Hornyák Döme több mint 10 éve sportol a triatlon sportágban. 10 évesen sorra nyerte a versenyeket, 12 évesen Magyar Bajnok. Ez évben első alkalommal vehetett részt világversenyen. A hollandiában megrendezett Junior Európa-bajnokságon, elsőéves juniorként, kiváló teljesítményt nyújtva a 26. helyen végzett. - Országos Úszó Diákolimpia Döntő - Győr - hát úszás 10., gyors úszás 6.; Mezei Futás Diákolimpia Országos Döntő - Gödöllő 10.; Aquatlon Országos Bajnokság, Balassagyarmat 1.; Duatlon Ranglista Verseny, Újszilvás 2.; Duatlon Országos Bajnokság, Balatonboglár 3.; Duatlon MIX Országos Bajnokság, Balatonboglár 3.; Triatlon Ranglista verseny, Lengyeltóti 4.; Triatlon Országos Bajnokság, Baja 5.

Botka Anikó 10 éve sportol. Tagja a magyar triatlon Héraklész válogatott keretnek. 2019-ben a környező országokban és hazánkban is több nemzetközi versenyen is rajthoz állt. Ez évben 4 Triatlon Európa Kupán vett részt, Tiszaújvárosban egy kerékpáros bukást követően nagy elszántsággal folytatva a versenyt, a 14. helyen végzett. A szlovákiai Zsolnán 19., Zágrábban 26. és végül Belgrádban az év legjobb teljesítményét nyújtva, 6. helyen végzett. Országos Úszó Diákolimpia Döntő - Győr - gyors úszás 10.; Mezei Futás Diákolimpia Országos Döntő - Gödöllő 10.; Aquatlon Országos Bajnokság, Balassagyarmat 1.; Duatlon Ranglista Verseny, Újszilvás 2.; Duatlon Országos Bajnokság, Balatonboglár 3.; Triatlon Ranglista verseny, Tiszaújváros 1.; Duatlon MIX Országos Bajnokság, Balatonboglár 3.; Triatlon Ranglista verseny, Lengyeltóti 2.; Triatlon Ranglista verseny, Lengyeltóti 4.; Triatlon Országos Bajnokság, Baja 2.; Triatlon Váltó Országos Bajnokság 3.

Edzőik: Balogh József, Benedek Tibor, Berta Milán, Botka Tibor, Nagy Ferenc, Szilágyi Dezső, Kovács Péter, Németh Lajos, Sági István, Trencsényi Tamás, Stefanovics József.

Városunk ifjú sportolóinak gratulálunk és további szép sportsikereket kívánunk!

Herbály Jánosné

Tovább a képekhez>>>

2020-01-14 14:57