Világszintű kinevezés martfűi sportolónak

Shihan Stefanovics Józsefet a Shinkyokushin WKO (World Karate Organization) világszervezet Shinkyokushin Branch Chief-nek nevezte ki. A Branch chief cím olyan közösségi vezetőket illet meg, akik jelentősen kiemelkednek a világ karate életében, és a hazájukban meghatározó sportszakmai és -közösségi vezetők.

A Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub mestere méltán büszke új címére. Magyarországon lassan 50 éve létezik és népszerű a Kyokushin karate, eddig mégis mindössze hárman bírtak ezzel a kinevezéssel, közöttük Furkó Kálmán, a hazai alapítók egyike.

– Számomra nagyon fontos, hogy a Magyar Shinkyokushinért dolgozva, a Shinkyokushin Harcművész Szövetség vezetői közössége egyöntetűen támogatott ebben, ami önmagában is megtisztelő. Feltehetően annak köszönhető, hogy 35 éve karatézok, klubunk az egyik legsikeresebb csapat, és a szervezeti életben is már több évtizede dolgozom.

Közel tíz esztendeig válogatott sportoló voltam, majd a junior, később a felnőtt válogatottnál dolgozva lettem sok éve szövetségi kapitány. Elnökségi tagként és dan kollégiumi tagként is dolgozom a közösségért. A legmagasabb öv fokozat, amire vizsgát lehet tenni az az 5.dan (az 5. fekete öv). Erre 2,5 éve vizsgáztam le Kazahsztánban, a világbajnokságon.

Hálával tartozom szülővárosomnak, ennek a Tisza-parti gyöngyszemnek - Martfűnek. Az itteni lakosok, klubtársak, vezetők között virulhat immáron három és fél évtizede a legsikeresebb sportágunk, a karate klub. Mindenképpen szeretnék köszönetet mondani a szüleimnek, a csodálatos családomnak. Természetesen köszönöm a hazai Kyokushin és Shinkyokushin társadalomnak is, hisz rengeteg munkánk volt, van és lesz együtt. Minden tanáromnak, mesteremnek, mentoromnak, akik közül kiemelkednek Shihan Karmazin György és Shihan Bencze Antal. És nem utolsósorban az összes valaha volt és jelenlegi tanítványomnak. Nem kevesen vannak, és nagyon szeretek közöttük lenni.

Shihan Stefanovics József Shinkyokushin Branch Chief a martfűi fiataloknak is üzent: – Közületek jövök. Nagyot kell álmodni, nagyon nagyot. Hinni benne, tanulni, nyitottnak lenni és rengeteget dolgozni érte. Adjátok azt a világnak, amit kapni szeretnétek tőle!

Herbály Jánosné

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város