Sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható, és újra indulhatnak az edzések is

2020. május 4-től új szabályozás lépett életbe a sportrendezvényekre és sportedzésekre vonatkozóan, a 170/2020. (IV.30.) Kormányrendeletben foglaltaknak megfelelően. Eszerint Magyarország egész területén sportrendezvény nézők nélkül, zárt körülmények között megtartható, a sportegyesület által szervezett, valamint az amatőr sport, a szabadidős sport és a tömegsport célú edzésen való részvétel megengedett.

A fenti szabályozás hatályba lépésével a sportrendezvények megtartásához az egyéb feltételek (fertőtlenítőszeres takarítás, vírusölő hatású kézfertőtlenítés) biztosítása a Sportegyesületek részéről mindenképpen szükséges, a rendezvények megtartására csak ebben az esetben kerülhet sor. A zárt körülmények biztosítása szintén az érintett sportegyesületek felelőssége – hívta fel a figyelmét a városunkban működő sportegyesületek vezetőinek a 2020. május 5-én kiadott, sportrendezvényekkel kapcsolatos intézkedésében dr. Papp Antal polgármester.

A Sportcsarnok és a műfüves labdarúgópálya használatára, a sportrendezvények és sportedzések újraindítására, a rendezvények lebonyolításának előkészítésére az önkormányzattal történő egyeztetést követően kerülhet sor.

Herbály Jánosné

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város