Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

„Virágos balkonok, virágos kertek" pályázat – 2020-ban az önkormányzatoké helyett az egyéni erőfeszítéseket ismerik el

A Magyar Turisztikai Ügynökség „Virágos balkonok, virágos kertek" címmel pályázatot hirdet. Május 15. és július 1. között várják azokat az erkélyekről és kertekről készült fotókat, amelyek megmutatják, hogy milyen dísznövények, egynyári és évelő virágok, fűszernövények szépítik a balkonokat, erkélyeket, kerteket.

A negyedszázadosnál is hosszabb múltra visszatekintő Virágos Magyarország verseny hazánk legnépszerűbb környezetszépítő kezdeményezése, idén, a pandémiás körülményekhez igazodva átalakul. A verseny 27 éves fennállása alatt még egyszer sem maradt el, így ebben az évben, a helyzethez alkalmazkodva is meghirdették a Virágos Magyarország pályázatot, más, különleges formában.

2020-ban az önkormányzatok helyett az egyéni erőfeszítéseket ismerik el, így kaphat díjat a legszebb balkonkert, a legvirágosabb előkert tulajdonosa.

Pályázni összesen 6 db balkonkerti/előkerti fotóval és egy, legfeljebb 400 karakteres leírással lehet, 2 kategóriában („Legvirágosabb balkon" és „Legvirágosabb előkert"). A fotókat július 1-jéig várják a szervezők a Virágos Magyarország Környezetszépítő Verseny honlapján palyazat.viragosmagyarorszag.hu.

A verseny fővédnöke Borbás Marcsi, a szakmai zsűri tagja Bálint Gyuri bácsi és más neves kertészeti szakemberek, akik kategóriánként az első 3 legvirágosabb balkont és előkertet díjazzák majd, 150 ezer forintos kertészeti utalványokkal, az augusztusi eredményhirdetésen. Ezen kívül 7-7 pályázatot 100 ezer forint értékű kertészeti utalvánnyal jutalmaznak, továbbá egyedi, tematikus díjakat is kiosztanak a különleges pályaműveket beküldők között.

A közönség is szavazhat kedvenceire, mindkét kategória 3-3 legnépszerűbb pályázata 100 ezer forint értékű kertészeti utalványt nyer.

További információ:

www.palyazat.viragosmagyarorszag.hu

www.palyazat.viragosmagyarorszag.hu/versenyfelhivas

www.viragosmagyarorszag.hu

www.facebook.com/viragosmagyarorszag/

Herbály Jánosné

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város