„Egy vérből vagyunk” jótékonysági futás – Szeptember 6-án martfűi futók is csatlakozhatnak

A világ megváltozott a koronavírus-járvány megjelenése óta, de ebben az időszakban is el lehet menni vért adni, nem tilos futni, és segíteni lehet, sőt kell is másokon. Erről a három dologról szól a 2020. szeptember 6.-11. között zajló, Egy vérből vagyunk elnevezésű, véradással egybekötött jótékonysági futás, amelynek az útvonala Martfűt is érinti.

Martfűre Mezőhék irányából szeptember 6-án vasárnap, kb. 12 órakor érkeznek a futók, és Szolnok felé hagyják el a települést. A 600 kilométeres távot felkért ultrafutók teljesítik, hozzájuk lehet csatlakozni akár pár kilométer erejéig. Kizárólagos csatlakozási pont: 12:00 Martfű, Szolnoki út (kerékpárút kezdete a körforgalomnál).

Aki szeretne csatlakozni, az a +36 70 378 5638-as telefonszámon jelezheti, Szekeres Mónika Gizellánál, a program helyi koordinátoránál.

Az idei akcióval a délvidéki Muzslyán működő Emmausz fiúkollégium lakói számára gyűjtenek sporteszközöket. A véradáson résztvevőket pedig nyereményjáték is várja.

A nemzeti összetartozás évében a történelmi Magyarország középpontjáról, Szarvasról rajtolnak szeptember 6-án reggel, onnan futnak el Budapestig, majd Kecskemétet és Szegedet érintve az eredeti tervekkel ellentétben, a járvány miatt csak a röszkei határig tart első felvonásban az esemény.

A szervezők bíznak abban, hogy Szerbia előbb-utóbb zöld országgá válik, és így lehetőségük lesz teljesíteni az esemény délvidéki szakaszát is, valamikor célba érhetnek a Muzslyán található Emmausz fiúkollégiumba, amely számára idén sporteszközöket gyűjtenek.

A Muzslyán működő Emmausz fiúkollégium 2002 óta nyújt hiánypótló és egyedüli lehetőséget a Nagybecskereken tanuló magyar gyermekek számára. Szeretetteljes gondviseléssel biztosítanak meleg otthont, meghitt családi körülményeket azoknak a fiúknak, akik másképpen nem tudnának továbbtanulni. Az alapító Stojan Kalapis szalézi atya szerint magyar embereket és becsületes családapákat szeretnének nevelni a fiúkból.

Sok türelemmel kell törekednünk egy olyan nevelésre, amely során megtanuljuk, vagy újra tanuljuk a sokféle emberi örömet - amelyet a Teremtő életutunkon számunkra tartogat - vallja a szalézi rend, amelyet a muzslyai Emmausz kollégiumban is hirdetnek.

Tűzzük ezt mi is a zászlónkra, adjunk vért és fussunk örömmel másokért 2020-ban is! – olvasható a jótékonysági futás felhívásában.

https://egyverbol.hu/adomanyozok/

Ez esemény éppen úgy, mint a korábbi években véradással van egybekötve. Ennek szimbolikus üzenete van, hiszen egy vérből vagyunk nem csak a határon túli magyarokkal, hanem mindenkivel, akin segíteni tudunk. Aki vért ad, az szintén adakozik, abból ad, ami a legdrágább! Minden véradó önkéntes is! És ezzel életeket ment, a járvány időszak után pedig különösen fontos, hogy legyenek véradók, hiszen nem csak egy nyári időszak alatti kevesebb véradót kell majd pótolni, hanem a koronavírus miatti 30 százalékos kiesést is.

Az Országos Vérellátó Szolgálat jelenleg csak életmentő műtétekhez tud vért biztosítani, ezért nagyon fontos, hogy minél többen menjenek el vért adni, mert vér csak vérrel pótolható.

Az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve idén Budapesten, Kecskeméten és Szegeden szerveznekk véradó napok, amikor a mezőny oda érkezik. A jótékonysági futást országos véradó kampány is kíséri, aki vért ad az esemény ideje alatt, vagyis szeptember 6 és 11 között az Országos Vérellátó Szolgálat bármelyik véradó helyszínén, az automatikusan részt vesz egy sorsoláson, amelyen egy kétszemélyes, kétéjszakás wellness pihenést és egy kétszemélyes VIP GOLD belépőt nyerhet a Ferencváros egyik hazai meccsére a Groupama Arénába! A sorsolás az OVSZ budapesti székhelyén lesz szeptember 14-én.

https://egyverbol.hu/vert-adok/

https://egyverbol.hu/futok/

Az esemény fővédnöke a köztársasági elnök felesége, aki jelen lesz az esemény valamelyik pontján és vért is fog adni. Az esemény védnöke Matusovits Andrea OVSZ főigazgató mellett Potápi Árpád nemzetpolitikáért felelős államtitkár, aki fut velünk a rajtnál és a célba érkezéskor.

https://facebook.com/events/s/jotekonysagi-es-verado-futas/804067437000369/?ti=icl

 

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város