Az egészség megőrzéséhez a tudatos életvitel és a magunkra figyelés a legfontosabb – Mellrák elleni séta Martfűn

A Martfűi Jóreménység Egyesület és a Rákbetegek Országos Szervezete ebben az évben is megszervezte a már hagyományos EUROPA DONNA napi mellrák elleni sétát Martfűn, 2020. október 2-án, pénteken.A rendszeres fizikai aktivitás csökkenti a mellrák kockázatát! Az egészség megőrzéséhez a tudatos életvitel és a magunkra figyelés a legfontosabb – hangsúlyozta a rendezvényen Máté Gizella, a Jóreménység Egyesület vezetője, hozzátéve – ma már jó eséllyel gyógyíthatóak a daganatos betegségek, de nagyon fontos, hogy mindenki figyeljen oda az egészségére és menjünk el a szűrővizsgálatokra!

– Minden daganatos megbetegedés nagyon veszélyes, ezért is örülök annak, hogy kiemelt figyelmet fordítunk a problémára. Az önkormányzat támogatja a szűrővizsgálatokat, figyelünk a lakosság egészségére! – hangsúlyozta az egészségmegőrzést célzó sétán dr. Papp Antal, Martfű város polgármestere.

A Martfűi Úszó és Triatlon Klub is minden évben kapcsolódik a kezdeményezéshez, ezzel is felhívva az emberek figyelmét az akcióra.

A Jóreménység Egyesület 25 éve működik, és azóta igyekszik ráirányítani a környéken élők figyelmét arra, hogy mennyire fontos megjelenni a szűrővizsgálatokon, amelyek célja elsősorban a daganatos megbetegedések kialakulásának megelőzése. A téma fontosságát jelzi, hogy az egyesület idei mellrák elleni megmozdulásához is szép számmal csatlakoztak.

 

Tovább a képekhez>>>

2020-10-05 16:41