Kupakokért dobban a szív alakú gyűjtő

Kupakgyűjtő szívet helyeztek ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Martfűi Csoportjának épülete elé december 1-jén. A kezdeményezés célja, hogy a martfűi lakosok és a környékbeliek által gyűjtött kupakokból származó bevétellel, első alkalommal, Ádám Atit és családját támogassák.Ádám Ati most 6 éves, és már nagyon sok csatát megnyert. A kupakokból befolyt összeg egy évig a kisfiú gyógykezeléséhez biztosít anyagi forrást. A következő években közös döntés alapján jelölik ki az újabb kedvezményezett személyt.

A szív megálmodója, a kezdeményezés szervezője Szekeres Lászlóné Zsuzsa volt, akit régi ismeretség fűz Ati családjához.

– Amikor az ötlet megfogalmazódott bennem, rögtön jeleztem a polgármester úrnak, aki egy hivatalos levélben engedélyezte a gyűjtő közterületen való elhelyezését. A szavaim meghallgatásra találtak, a kupakgyűjtő szív elkészítését két helyi vállalkozó cég, a Deszán Kft. és a Modul Kft. ajánlotta fel – mesélte Szekeresné Zsuzsa, aki bízik abban, hogy a kupakgyűjtésnek, karitatív jellegéből adódóan, közösségformáló ereje is lesz.

A kupakgyűjtő kihelyezését és szerelését az önkormányzat Településüzemeltetési ágazata végezte.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat hosszú évek óta gyűjti a kupakokat, ezzel rendszeresen segítve több beteg kisgyermek gyógykezelését.

– Mint a magyar kultúrában, a szív a szeretet jelképe. Nagyon örülök, hogy a szeretetházunk elé került a kupakgyűjtő szívecske – mondta Vass Éva, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Martfűi Csoportjának vezetője.

– Különös véletlen, hogy pont az adventi időszakban került kihelyezésre a szív, mert ez a csodavárás időszaka. Remélem, hogy sok martfűi lakos és környékbeli fogja rendszeresen hozni a kupakokat és megtölteni a tárolót, melynek eredményeképp a csodát tudjuk elősegíteni! Egészséget, gyógyulást kapnak majd ajándékba a beteg kisgyermekek, és így ők is egészséges, boldog felnőttekké válhatnak!

A jeles napon Ádám Ati nagymamája, Döbrei Eszter is jelen volt.

– Az egész családom nevében mondhatom, hogy nagyon hálásak vagyunk Martfű városnak és összes lakójának a segítségért. Külön köszönet Szekeresné Zsuzsikának a kupakgyűjtő szív kezdeményezéséért és megvalósításáért.

Az ásványvizes és egyéb flakonok kupakjai mellett a dobozos gyümölcslevek és tejek csavaros kupakja is gyűjthető, sőt flakonos mosószerek, öblítők, tisztítószerek, samponok és tusfürdők kupakjait is a tárolóba lehet helyezni.

Cím: Martfű, Május 1 út 21., a Bölcsőde mellett.

Székács Szidónia

2020-12-02 15:07