KSH lakossági adatgyűjtés Martfűn

Önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre 2021-ben a Központi Statisztikai Hivatal Martfű településen, a korábbi évek gyakorlata szerint - tájékoztatta az önkormányzatot a KSH.A felvételek Országos Statisztikai Adatfelvételi Program (OSAP) szerinti nyilvántartási számai és megnevezései a következők:

1539 Munkaerő-felmérés és kiegészítő felvételei - havi rendszerességű

2003 Felmérés a Háztartások Információs és Kommunikációs Technológiai eszközhasználatáról - 2021. április - június

2154 Háztartási Költségvetési és Életkörülmény Adatfelvétel, éves kikérdezés – 2021. április - május

Az összeírási munkát a KSH megbízásából, a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. fényképes igazolvánnyal ellátott kérdezői végzik. A járványügyi helyzetre tekintettel, az adatszolgáltatóknak felajánlják a telefonon keresztüli válaszadást, valamint egyes adatgyűjtések esetében kérik, hogy a kérdőívek weben történő önkitöltési lehetőségét részesítsék előnyben.

A válaszadásra kijelölt háztartások kiválasztása véletlenszerű mintavétellel történik. Az adatfelvételekből származó eredmények nélkülözhetetlenek a társadalom jellemzőinek feltérképezésében.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat más szervek, személyek részére nem szolgáltatja ki. Az eredményeket név és egyedi adatok nélkül, összesített statisztikai táblázatokban közlik.

Bővebb információ: a www.ksh.hu internetes oldalon található az Adatszolgáltatóknak/Adatszolgáltatás teljesítése/Elektronikus lakossági adatgyűjtések menüpont alatt.

Tájékoztatás lakossági adatgyűjtés>>>

2021-04-12 14:32