Idén is zárva marad az önkormányzati üdülő

A vírushelyzet miatt várhatóan ezen a nyáron sem népesülhet be vendégekkel az önkormányzat Fonyód-Bélatelepen található üdülője. A szállások május 2-től ugyan már fogadhatnak látogatókat, de olyan szigorú feltételekkel, amelyeket jelenleg az önkormányzat sem technikailag, sem személyi állományban nem tud biztosítani – tájékoztatott dr. Papp Antal polgármester.

– Az előírt folyamatos, gyakori és rendszeres takarítás, az épület nagyságából adódóan, állandó személyzetet igényelne. Az önkormányzati üdülő közelében élő, a heti turnusváltásoknál korábban közreműködő gondok a pandémiás helyzet miatt jelenleg nem vállalja ezt a tevékenységet. Emellett számos kérdést és szabályozási kötelezettséget vet fel, technikai és adatvédelmi szempontból is nehezen kivitelezhető a szállások igénybevételéhez előírt védettségi igazolványok ellenőrzése, nyilvántartása és a vendégkönyv vezetése.

A korlátozások enyhítése ellenére azt látjuk, hogy a nemrég szeptemberig meghosszabbított veszélyhelyzet várhatóan továbbra is fennmarad, így a szálláshelyekre és a vendégfogadásra vonatkozó szigorú feltételek is hosszú ideig hatályban maradnak – tette hozzá a polgármester.

Herbályné Kalmár Irén

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város