Ballagás a Játékvárból

Vidám, egyben megható hangulatban zajlott a Munkácsy úti és a Kossuth úti Óvodák ballagási ünnepsége 2021. június 3-án. A Játékvár Óvoda és Bölcsődétől és tagintézményétől 53 nagycsoportos intett búcsút a kisgyermekkor első közös állomásának. Az intézmény három vagy négy éven keresztül jelentett második otthont a kicsik számára, ahonnan rengeteg élményt és még több tudást visznek magukkal ősszel az iskolába.

A Munkácsy úti Óvodától a Cica és Csiga csoport, a Kossuth úti Óvodától a Tacskó csoport búcsúzott versekkel és dalokkal az intézménytől, óvodás társaiktól és az óvónőiktől. Szabályozott keretek között szülők és hozzátartozók is jelen lehettek a ballagáson.

Az ünnepségen felelevenítették az óvodás évek pillanatait, Turnyánszkiné Enyedi Andrea óvodavezető és a kisebb társaik is elbúcsúztak az iskolába induló barátoktól.

– Soha nem felejtjük el azt a napot, amikor először érkeztetek az óvodába – szólt a ballagó nagycsoportosokhoz Turnyánszkiné Enyedi Andrea. – Akadt olyan, aki az első perctől kezdve úgy viselkedett, mintha világéletében óvodába járt volna. Valaki lassan, óvatosan fedezte fel a csoportszobát majd az udvart, volt, aki egész nap az óvónéni ölében akart ülni, s bizony volt olyan is, aki sírva kapaszkodott az anyukájába.

Ölelgettük, vigasztaltuk a sírókat, biztattuk a félénkeket, óvtuk azokat, akik túlontúl bátornak mutatkoztak, s közben arra gondoltunk, milyen boldogság és büszkeség számunkra, hogy a családok a legféltettebb kincseiket, a gyermekeiket bízták ránk.

Az egyik szemünk sír a másik nevet. Sír, mert nagyon fogtok hiányozni nekünk, de nevet is, mert tudjuk, milyen jól fel fogjátok találni magatokat az iskola világában. Sok új barátot szereztek és izgalmas élményekkel gazdagodtok – bíztatta az iskolába készülő gyerekeket az intézményvezető.

A ballagáson nem csak a nagycsoportosoktól búcsúztak, hanem Pádár Andrásné Évike nénitől is, aki 38 évet dolgozott a Munkácsy úti Óvodában dajkaként. Neki hosszú, boldog nyugdíjas éveket kívántak munkatársai.

A ballagó óvodások vállára tarisznya került, kezükben virággal, lufival köszöntek el az ismerős arcoktól, terektől, játékoktól.

Turnyánszkiné Enyedi Andrea, a Játékvár Óvoda és Bölcsőde vezetője sikeres, zökkenőmentes iskolakezdést és iskolás éveket kívánt minden családnak.

– Egy biztos, hogy ezután is nagy szüksége lesz a gyermekeiknek a támogató családra, hogy magabiztos, önbizalommal és tudásvággyal rendelkező felnőtté válhassanak csemetéik. Ez egy nehéz, de gyönyörű feladat. Ehhez kívánunk kitartást, sok sikert és türelmet, és az előttünk álló nyárra pedig minden családnak sok-sok együtt töltött vidám napot, pihenést, önfeledt kikapcsolódást!

Székács Szidónia

Tovább a 2021.06.03 - Ballagás a Kossuth úti Óvodában - Játékvár Óvoda és Bölcsőde Martfű képgalériához>>>

Tovább a 2021.06.03 - Ballagás a Munkácsy úti Óvodában - Játékvár Óvoda és Bölcsőde Martfű képgalériához>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város