Nehéz, de összességében sikeres idényt zártak a martfűi focisták

Az élet minden területéhez hasonlóan, a labdarúgást sem kerülték el a koronavírus okozta nehézségek.

Tavaly ősszel még minden rendben volt. Újonc megyei I. osztályú csapatunk hetekig vezette a tabellát, az utánpótlás pedig a mostoha körülmények ellenére is szép sikereket könyvelhetett el. Aztán november elején hirtelen mindennek vége szakadt… Kiürültek a pályák, elmaradtak az edzések és a mérkőzések is. 2021 első napjaiban aztán jött a hír, hogy a megyei szövetség már január végén folytatni szeretné a bajnokságot.

Mindezt úgy, hogy két hónapig nem edzettek a játékosok, a pályák pedig játékra alkalmatlan állapotban voltak. Így, jobb híján, minden csapat kénytelen volt a mérkőzéseit a szolnoki vagy az örményesi műfüves pályán megrendezni. Ez persze többletkiadással járt, ráadásul sok esetben felborította az előzetes erőviszonyokat.

Márciusban lassan minden kezdett visszaállni a régi kerékvágásba. Felnőtt csapatunk, erőn felül teljesítve, a rendkívül dicséretes ötödik helyet szerezte meg, úgy hogy végig versenyben volt a dobogóért. Sajnos a bajnokság hajrájában kulcsjátékosok sérültek meg, ezt pedig a fiatal gárda már nem bírta el. Kiemelkedik az eredménysorból a bajnok Törökszentmiklós ellen idegenben aratott 3-1-es győzelem.

Ifjúsági csapatunk a kiemelt bajnokságban ugyancsak újoncként a nyolcadik, az U16 pedig a kilencedik helyen végzett.

Az U13-as, U11-es, U9-es és U7-es korosztály Bozsik Fesztiválokon és futsal rendezvényeken vett részt. Ezeken a tornákon kiválóan helyt álltak kis focistáink, akiket egyáltalán nem tudott megtörni a vírushelyzet sem. Változatlan lelkesedéssel, nagy számban látogatják az edzéseket, s elért eredményeik is azt bizonyítják, hogy szép jövője lehet Martfűn a labdarúgásnak.

Remélhetőleg az ősszel már minden visszaáll a régi kerékvágásba, s még több sikerről tud majd beszámolni a Martfűi Labdarúgó Sportegyesület.

Farkas Roland

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város