Tanévzárók az általános iskolában – A nem mindennapi helyzetben is állták a sarat

A lassan lecsendesülő vírushelyzetben személyesen vehették át munkájuk megérdemelt eredményét, az év végi bizonyítványukat a 60 éves fennállását ünneplő Martfűi József Attila Általános Iskola diákjai 2021. június 18-án.

Földi Edina igazgatónő örömmel és szeretettel köszöntötte a tanévzáró ünnepségek résztvevőit, a vendégeket, kollégáit és a nap főszereplőit, a diákokat. – Nem könnyű és nem mindennapi helyzetekben álltuk veletek a sarat, pedagógusaitok és szüleitek támogató segítségével! – hangsúlyozta, köszönetet mondva a nevelés-oktatási folyamat főszereplőinek, tanítóknak, tanároknak, szülőknek és nem utolsósorban a gyerekeknek, hogy együtt ezt is megoldották, és remélve, hogy egy csodálatos nyári szünidő következik mindannyiuk számára!

– Az iskola több, mint tanulás, mint felelés, több, mint kínzás, mint gyötrelem. Az iskola jókedv, összetartozás, nevetés, szerelembe esés, játék és ismerkedés, néha összeveszés, aztán boldog kibékülés. Az iskola közösség és család – foglalta össze az 5.a-s németes csoport előadásában a tanévzárón elhangzott dal mondanivalóját az igazgatónő.

A 181 tanítási nap adott új feladatokat és hozott szép eredményeket is. A 2020/2021-es tanévben az iskola 408 diákja teljesítette a tanulmányi kötelezettségeit és léphet felsőbb évfolyamba. Osztályozóvizsgát csak két tanulónak kell tennie és évismétlő diákja nincs az iskolának.

Az alsó és felső évfolyamokon külön megtartott tanévzárókon közel 200 tanuló kapott jutalomkönyvet és 161-en elismerő emléklapot a bizonyítványuk mellé.

A jutalmazáshoz és a kitűnő bizonyítványok átadásához a könyveket a Klebelsberg Központ és az iskola alapítványa, a Boldog Gyermekekért Alapítvány ajánlotta fel. A kitűnő tanulók a könyv mellé Cirkuszjegyet is kaptak a Fővárosi Nagycirkuszba.

A 2020/2021-es tanévben Az év alsós sportolója címet, triatlon eredményei alapján, a 3.a osztályból Burján Tamás vehette át.

Az alsó tagozatosok körében, kiváló társastánc eredményeik alapján, Művészeti díjat vehettek át Pintér Mónika és Pető Zoltán társastáncosok a 4.a osztályból.

A 2020/2021-es tanévet kitűnő tanulmányi eredménnyel záró alsó tagozatosok:

1.a osztály: Arany Gábor, Bánkúti Balázs, Gaál Rebeka, Jeneses Martin, Kis Hanna, Mező Lili, Nagy Linda, Terenyei Zétény, Varró Zselyke, Viczián Hanna, Wu Maggie.

1.b osztály: Aponyi Csenge, Dávid Szofi, Dorogi Noémi, Horváth Luca, Nagy Rebeka, Rimóczi Hanna, Serfőző Olivér, Fábián Luca.

2.a osztály: Jeneses Olivia Anita

2.b osztály: Bíró Dániel, Enyedi Emília, Farkas Olívia Helga, Holló Gergő, Kun Zora Bodza, Kupai-Szabó Panni

3.a osztály: Burján Tamás, Gál Dorka Kiss Kamilla, Kostyó Noémi, Sipos Lilien Viktória, Szabófi István, Szepesi Alíz, Szepesi Dávid, Törtei Zoé

3.b osztály: Fekete Lili, Fekete Szilveszter Márk, Halmi Botond, Horváth Tamara, Karkus István, Kézsmárki Csanád, Mátyás Zoltán Máté, Serfőző Sára, Sólyom Hunor

4.a osztály: Csősz Gréta, Iván Vanda, Korsós Liliána, Kupai-Szabó Kincső, Pető Zoltán, Petróczki Gábor Mihály, Pintér Mónika Mária, Sinka Barbara

4.b osztály: Fodor Panna Blanka, Forgó Botond, Gaál Hanna Zoé, Józan Szófia Diána, Kelemen Levente Vince, Kontos Laura, Szőrös Regina, Tóth Adél

A 2020/2021-es tanévet kitűnő tanulmányi eredménnyel záró felső tagozatos tanulók, a 8. évfolyam nélkül:

5.a osztály: Tichy Bence Gergő, Tóth Kira, Zsombok Alexa

5.b osztály: Oltyán Léna, Sólyom Blanka, Szepesi András

6.a osztály: Bagdán Levente, Dorogi Edina Anna, Pető Dániel

6.b osztály: Glumercz Petra, Vágner Hanna

7.a osztály: Barabás Dóra, Pató Luca, Szepesi Anna

7.b osztály: Turai Boglárka Erzsébet

A felső tagozatosok közül az iskola Művészeti díját, kiváló versenyeredményeik, tanulmányi eredményeik és példamutató szorgalmuk alapján Kocsis Liliána és Pető Dániel 6.a társastáncosok vehették át.

A Rágyanszky István alpolgármester úr által felajánlott Staféta díjat Szabófi Renáta 6.b osztályos tanuló vehette át, kiváló versenyeredményeiért, kiemelten az Országos Honismereti Tanulmányi Versenyen elért 4. helyezéséért.

A Rozsán Csongor által alapított sportelismeréseket az idei tanévzárón Deák Dorina 7.a, Takács Zalán 6.b és Bontovics Márk 5.b osztályos tanulók vehették át a triatlon sportágban végzett kiemelkedő és példamutató tevékenységükért és kiváló eredményeikért.

Kimagasló szorgalma, kitűnő tanulmányi eredménye, az osztályközösségért végzett munkája és kiváló versenytáncos sporteredményei alapján az idei tanévben az iskola legrangosabb elismerését, a József Attila-kupát Dorogi Edina Anna 6.a vehette át.

A tanévzáró végén, a sok-sok tanulás és munka után Földi Edina a diákoknak, a szülőknek és kollégáinak is jó pihenést kívánt a nyári szünetben, lezárva a valóban nem könnyű és nem mindennapi, 2020/2021-es tanévet.

Herbályné Kalmár Irén

Tovább a képekhez>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város