„Figyeljünk egymásra és segítsük az újakat!” – Tanévnyitó az általános iskolában

Szeptember 1-jén hatvanadik alkalommal csengettek be városunk általános iskolájában, hat évtizede adták át a korábban Martos Flóra, ma Martfűi József Attila Általános Iskola alapfokú oktatási intézmény épületét. A 2021/2022-es tanévet ezúttal is ünnepi évnyitóval és az első osztályosok köszöntésével indították.

Földi Edina örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan, újra együtt kezdhetik a tanévet. Az iskola nemrég újabb öt évre kinevezett igazgatója néhány biztató gondolattal köszöntötte a diákokat, szüleiket és kollégáit:

– Nagyon hiányoztatok! Ezt a 181 tanítási napot töltsük meg élményekkel! Éljük meg úgy, hogy bár kötelező, de mégis tartalmas időszak áll előttünk. Fogadjuk el, hogy néha dolgozni is kell, legyünk vidámak, figyeljünk egymásra és segítsük az újakat: tanárt, diákot egyaránt! Építsünk az eddigi értékeinkre, egyszóval tegyünk azért, hogy az évnyitó beszéd után a tanév se legyen unalmas!

Hosszú időszak után ez az első olyan tanév a helyi általános iskolában, amikor minden évfolyamon csak 2-2 osztály indult. Az oktató - nevelő munkát 39 pedagógus, 10 óraadó tanár és 12 fő műszaki kolléga segíti – mondta el kérdésünkre válaszolva Földi Edina.

A kiváló eredményekkel büszkélkedő oktatási intézményben 16 osztályban 405 gyermek, köztük két osztályban 54 kis elsős kezdte meg az új tanévet a Martfűi József Attila Általános Iskolában.

Az intézmény vezetője és mi is boldog és sikeres tanévet kívánunk mindenkinek!

Székács Szidónia

Tovább a képekhez>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város