Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Napelemes áramtermelés a DESZÁN Kft-nél

A martfűi Tisza Ipartelepen működő DESZÁN Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2020.12.01. és 2021.07.15. között 110,2 kWp névleges teljesítményű napelemes áramtermelő berendezést épített ki a tevékenysége során felmerülő villamos energia igénye jelentős részének biztosítására – tájékoztatott Szántó Tibor műszaki és fejlesztési igazgató.

A beruházás az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A projekt során a cég műhely- és irodaépületeinek lapos tetején összesen 290 db napelemet helyeztek el, amelyek megújuló energiaforrás felhasználásával állítanak elő éves szinten mintegy 125.000 - 135.000 kWh villamos energiát. Ez a DESZÁN Kft. éves villamos energia igényének mintegy fele része.

A cég által a zöldberuházásra elnyert vissza nem térítendő támogatás 17,93 millió Ft volt, a beruházás teljes bekerülési költsége pedig nettó 29,88 millió Ft-ot tett ki.

A rendszert a szolnoki székhelyű FRIGOTEAM Hűtő- és Klímatechnikai Kft. alakította ki.

A fejlesztésnek köszönhetően a DESZÁN Kft. villamos energia felhasználásából származó széndioxid kibocsátás várhatóan a korábbi években kibocsátott mennyiség harmadára csökken – tudtuk meg városunk meghatározó gazdasági szereplőjének sajtóközleményéből.

A DESZÁN Kft. 2000-ben alakult. A ma közel hetven főt foglalkoztató cég szabászkéseket, szerszámokat és alkatrészeket gyárt a cipő-, az autó- és a csomagolóipar számára.

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város