Halloween és Márton-napi vigasságok az általános iskolában

Október 21-én Halloween és Márton-napi forgatag vette kezdetét a Martfűi József Attila Általános Iskolában. Pedagógiai Programunknak megfelelően ezen a napon témanap keretében a hagyományok megismerésével kapcsolatos tevékenységek zajlottak. A Szülői Munkaközösség már korán reggel talpon volt, hogy az Incsi Fincsi büfében mindenki bőséges reggelihez jusson. A szülők a gyerekek kreatív jelmezeit is értékelték. A délután az alsó tagozatos diákoknak diszkóval zárult, a felsősök pedig egy színes, játékos nyelvi vetélkedőn vehettek részt, amelyről Botka Tibor munkaközösségvezető a következőképpen számolt be:

Október 21-én tartottuk a hagyományos Halloween és Márton napi vetélkedőnket. A nyelvi munkaközösség a felsősöknek szervezett egy vidám délutánt sok játékkal, fejtörőkkel, finomságokkal. Volt étel és ital bemutató, készült sok szép plakát a jeles napok történetéről, a hozzájuk kapcsolódó szokásokról.

A diákönkormányzat értékelte a termek esztétikáját, tisztaságát, ezen a következő eredmények születtek:

Alsó tagozat: 1. hely 2.a; 2. hely 1.b; 3. hely 2.b Felső tagozat.: 1. hely 7.b; 2. hely 7.a; 3. hely 8.a

Az osztályközösségek csodaszép Halloween tököket is faragtak, nem is egyet… Volt olyan osztály, amely ötöt is faragott.

Különdíjasok: Bagi Nimród 1.a, Bagi Zétény 5.a, Petróczki Dénes 3.a, Petróczki Gábor 5.a, Kis Kamilla 4.a.

A csapatok ajándékcsomagját és különdíjait a Szolnoki Tankerületi Központ és a Boldog Gyermekekért Alapítvány finanszírozta.

Mészáros Ágnes

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város