„Ennyi babafát még soha nem ültettünk, mint ma”

Hagyományos őszi családi programként, az idei „Babafa ültetésre 2021. november 6-án szombaton várta a szülőket és a gyerekeket Martfű Város Önkormányzata, a Gesztenye sor Tisza folyó felőli oldalán található park területén. Ahogyan máskor, a telepített növények mellett emlékplakett jelöli a babafa kis tulajdonosának nevét.– Ennyi babafát még soha nem ültettünk, mint ma, kezdte mondandóját a babafa ültetésen dr. Papp Antal polgármester. – Ez nagyon jónak tűnik, hisz az országos születési átlag stagnál, nálunk pedig évek óta növekszik a születések száma, aminek biztosan megvannak az okai. Talán a legfontosabb, hogy a város igyekszik mindent megtenni a gyerekekért, a szülőkért is. Azért bővítettük, korszerűsítettük az óvodánkat, a bölcsődét, illetve az iskolánkat is folyamatosan támogatjuk ahogy lehet, hogy minél több gyermek szülessen és hogy gyerekek, szülők jól érezzék magukat Martfűn.

Bízom benne, hogy még többször fogunk találkozni Önökkel, és újabb gyermekek születnek városunkban!

Az önkormányzat a családok, a Védőnői Szolgálat által megküldött, előzetes jelentkezése alapján küldte ki a babafa ültetésre vonatkozó felhívásokat.

A fák ültetéséhez szükséges gödröket az előző napon kiásták a Gyermekjóléti és Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési csoportjának munkatársai. A családok, a felhívásnak megfelelően, a munkálatokhoz szükséges eszközökkel, lapáttal, gereblyével és locsolókkal érkeztek a nagy közös faültetésre.

6 vérszilva, 4 hársfa és 40 kőrisfa, összesen 50 facsemete elültetésére került sor ezen a délelőttön, a családok, szülők, nagyszülők és a nagyobb testvérek közreműködésével – tájékoztatott Gonda Lajos, a Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodájának munkatársa.

Tizenegyedik éve ajándékozza meg egy-egy fácskával Martfű újszülöttjeit az önkormányzat, minden évben a város egy-egy kijelölt közterületén közösen elültetve a családba újonnan érkezett baba kis facsemetéjét. Gyermekek és fák, nagyra nőjetek!

Herbályné Kalmár Irén

Tovább a képekhez>>>


2021-11-08 16:27