A Pető Zoltán - Pintér Mónika Mária páros az ország legsikeresebb táncpárja lett 2021-ben gyermek korosztályban

A két tízéves fiatalból álló páros az iskolai testnevelés óra keretein belül ismerkedett meg a társastánccal. Tanárnőjüknek, Prozlik Annának azonnal feltűnt a tehetségük, így az ezt követő minden művészeti iskolás versenyen megmérettethették magukat. Kiemelkedő eredményeiknek és gyors fejlődésüknek köszönhetően 2019. februárjában 8 évesen már a Szilver TSE leigazolt sportolói lettek. Azóta többek között 29 arany- és 13 ezüstérmet szereztek. Számtalanszor bebizonyították azt is, hogy nemcsak a saját korosztályukban, hanem az idősebb korosztályhoz felnevezve is megállják a helyüket.

2019. óta megszerezték az E országos bajnoki címet, két alkalommal lettek nyolctánc országos bajnokok (legutóbb a Jánoshalmán megrendezett Nyolctánc OB-n), illetve két évben elnyerték a területi bajnoki címet is. Legrangosabb eredményeiket 2021-ben a Magyar Bajnokságokon érték el: május 22-én nyolctánc magyar bajnoki címet szereztek, szeptember 25-én pedig standard magyar bajnokok lettek, valamint latin kategóriában ezüstérmet nyertek.

Aki a táncsport világában járatos, az tudja, hogy a magyar bajnoki cím a legnagyobb elismerés Magyarországon, mivel a junior II.-es korosztálytól kezdődően a magyar bajnok párosok képviselhetik hazánkat az európai és világversenyeken.

Zoli és Móni a magyar bajnoki címek megszerzése után sem tétlenkedett, és az ez évi versenyszezon végére teljesítették mind standard, mind latin táncokból a C osztályba lépés feltételeit, így az idei év utolsó versenyén, a C osztályos Országos Bajnokságon is részt vehettek, ahol mindkét táncnemből országos bajnokok lettek.

A 2021-ben elért eredményeik alapján bekerültek a válogatott kerettagok közé, ami további fejlődési lehetőséget biztosít majd számukra, és reméljük, a jövőben is hasonló sikereikről számolhatunk be.

 

 

 

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város