Tornaórák újra a sportcsarnokban

Az általános iskolások január 24. hétfőtől ismét használhatják a Városi Sportcsarnokot, és hamarosan valamennyi korábbi látogatója birtokba veheti a városi sportlétesítményt. Erről 2022. január 20-án egyeztettek az önkormányzat, a beruházó és az általános iskola képviselői.

A sportkomplexumban az elmúlt év során megújult a csarnok világítása, az öltözők, teljesen új vizesblokkokat és büfét is kialakítottak.

Martfű Város Önkormányzata 2020-ban nyert pályázatot a BM önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztések támogatására Sport infrastruktúra fejlesztés, sportlétesítmény felújítása címen. A támogatás összege 19,9 millió forint, intenzitása 50%.

Az eredeti beruházási elképzelésben szereplő feladatok mellett, az önkormányzat további jelentős fejlesztést hajtott végre a sportcsarnok kiszolgáló helyiségeiben, a kiegészítő munkák és az alapszerződés egybeszámított értéke elérte az építési beruházásokra vonatkozó nettó 50 millió forintos közbeszerzési értékhatárt.

A sportcsarnok beruházás műszaki átadása január végén várható. A sportlétesítményre vonatkozó beruházások azonban ezzel előreláthatóan nem érnek véget, lelátó és fittnesz rész építését, valamint az épület előtti terület rendezését is tervezi az önkormányzat.

Herbályné Kalmár Irén


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város