Szabadtéri kulturális és szórakoztató rendezvények a martfűi Majálison

Vidámparkkal, jobbnál-jobb ételekkel, koncertekkel, kulturális és szórakoztató programokkal ünnepeltük május elsejét Martfűn, a Kikötő téren. A kétnapos családi rendezvényen csodás tavaszi idő fogadta az ünnepelni érkező sokaságot.

Április 30-án szombaton, a Városi Szabadidős Kör hagyományőrző fa- és sportjátékaival kapcsolódhattak ki a fiatalabbak. A Kikötő tér színpadát a Budapest Show Band party- és rendezvényzenekara vette birtokba, akik látványos, táncos, energikus műsort adtak a közönségnek. A hajdanvolt tábortüzek hangulatát a Fire Flow Tűzzsonglőr csapat két levegőakrobatája és tűzzsonglőre idézete.

Ragyogó napfény köszöntötte május elsején a rendezvényre látogatókat. Vasárnap délelőtt az alföldi étkeké volt a főszerep, a szervezők idén is főzőversenyre várták a civil közösségeket, baráti társaságokat és a munkahelyi közösségeket.

Martfű Város Önkormányzata, a Martfűi Lövészklub, a Martfűi Városszépítő Egyesület, A Kossuth úti Nyugdíjasklub, a Bunge Zrt., Papp Antónia és csapata, a Martfűi Gasztronómiai Egyesület, a Martfű Városi Szabadidőskör, a Martfűi Airsoft Egyesület és a Triatlon Úszóklub csapatának tagjai sürögtek-forogtak a bográcsok, üstök és grill körül.

A zsűri elnöke, a martfűi Adamik Lajos, országos hírű mesterszakács két csapatnak is különdíjjal jutalmazta az ételét: a Martfűi Gasztronómiai Egyesület és Papp Antónia és csapata kapta az elismerést. Az első helyezésért járó díjat a Martfűi Airsoft Egyesület babgulyásért, második lett a Martfűi Lövészklub, akik pusztagulyást és sajtos tejfölös lángost készítettek, a harmadik helyen a Martfűi Önkormányzat, akik birkapörköltet főztek.

Az ünnepélyes megnyitón dr. Papp Antal, Martfű Város polgármestere köszöntötte a vendégeket, majd sorra léptek a színpadra városunk hagyományőrző művészeti és sportcsoportjai.

Ezúttal a Dalma Dance Club, a Kossuth úti Nyugdíjasklub Népdalköre, ifj. Szűcs Miklós és zenekara a Martfű Néptáncegyüttes, valamint a Victory Martfűi Kyokushin Karateklub előadását, bemutatóját láthattuk.

A délután folyamán Újvári Marika és Jenei Gábor nóta és operett műsorát láthatta a martfűi közönség, majd gólyalábasok és óriás buborékfújók szórakoztatták a kicsiket.

Kísérőprogramként Greznár László vidámparkja, népi mesterségek bemutatója, kézműves játszóházak, kirakodóvásár, a térség termékeinek bemutatója és vására, és íjászat is hívogatta a látogatókat.

A színpadon Szekeres Adriennt köszönthettük, lélekből fakadó dalaival töltődhetett fel a közönség. A martfűi majális napi rendezvényt Szabó Ádám zenész, énekes, harmonikás nagy sikerű műsora zárta.

A 2022. évi martfűi majális fő támogatói a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat és Martfű Város Önkormányzata voltak.

Székács Szidónia

Tovább a 2022.05.01 - Térségünk kincsei - Tavaszi Fesztivál -
Majális napi rendezvény Martfűn II. május 1. délelőtt képgalériához>>>

Tovább a 2022.05.01 - Térségünk kincsei - Tavaszi Fesztivál -
Majális napi rendezvény Martfűn II. április 30. képgalériához>>>


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város