Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Sajtóközlemény - Garzonház komplex épületenergetikai felújítása Martfűn TOP-3.2.1-16-JN1-2019-00008 projekt zárásáról - 2022.04.25.

Martfű Város Önkormányzata sikeresen pályázott Magyarország Kormányának az önkormányzati tulajdonban levő épületállomány energetikai felújításának megvalósítására az alacsony széndioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés megvalósítása érdekében kiírt felhívására.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, az EU és a Magyar Állam által nyújtott vissza nem térítendő 100%-os intenzitású támogatás összege: 102,2 millió Ft.

A Támogatási szerződés 2020.10.27-én lépett hatályba.

A projekt célja a Martfű Város „Garzonház” épületének olyan komplex épületenergetikai és megújuló energiát használó felújítása, amely jelentősen csökkenti a fenntartási költségeket, jelentős előrelépést mutat fel az energetikailag önfenntartó épület kialakítása irányába, számottevő fosszilis energiahordozó megtakarítás mutat fel, egyúttal komfortosabb és esztétikailag is színvonalasabb lakhatási körülményeket biztosít. A célkitűzés a felújításnál a közel nulla energiaigényű energetikai besorolás elérése.

A fejlesztés keretében a következő műszaki tartalom valósult meg:

- Homlokzati hőszigetelés 15 cm vastag grafitos EPS hőszigetelő táblákkal, 10 cm vastag XPS lábazati hőszigetelő táblákkal;

- Lapostető hőszigetelés önerőből, 25 cm vastagságban, terhelhető szigetelőanyaggal;

- Nyílászárók cseréje háromrétegű üvegezésűre, műanyag szerkezetűre, az ablakok U=1,1W/m2K, az ajtók U=1,3W/m2K hőátbocsátási tényezővel

- Napelemek telepítése 7,5 kW teljesítménnyel;

A projekt kiegészült még önállóan nem támogatható tevékenységekkel: projekt arányos akadálymentesítés, szabványos rámpa építésével, fűtéskorszerűsítéssel, a közös terek világításának LED-es korszerűsítésével.

A projekt megvalósítása befejeződött, a tetőfelújítás elkészült, a beruházás további része közbeszerzési eljárásban kiválasztott kivitelező által valósult meg.

A projekt eredményeként a földgáz felhasználás jelentősen csökkent, a közös terek számára a villamos energiát a napelemes rendszer termeli meg.

Az épület energetikai besorolása a beruházást követően BB-re változik.

A projekt fizikai befejezésének dátuma: 2022.04.25.

Tovább a 2020.06.24 - Önkormányzati garzonlakások
tetőszigetelésének műszaki átadása képgalériához>>>

Tovább a 2021.04.23 - Nyílászárók cseréjével folytatódik a garzonlakások felújítása képgalériához>>>
Tovább a 2021.09.08 - Önkormányzati garzonlakások műszaki bejárása képgalériához>>>


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város