Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Augusztus 20-i esti programok az időjárás függvényében - Augusztusban ismét Ünnepi Napok és ÖrökZöld Tisza Fesztivál Martfűn

FRISS 16.50 - Augusztus 20., esti programok - GESZTI PÉTER  KONCERT a tervezett időpontban és helyszínen, 20.30-tól a Szent István téren. TŰZIJÁTÉK az időjárás függvényében, 22.00 órától.

A Portéka színpad ma esti, 18 órakor kezdődő gyermekelőadására és a perecsenyi zeneiskolás gyermekek 19.00 órakor kezdődő  műsorára a REFORMÁTUS TEMPLOMBAN várják az érdeklődőket.  

A Szent István ünnepe köré szervezett rendezvénysorozat kulturális és szórakoztató programokkal, gyermekprogramokkal és nagyokat megszólító művészekkel, fellépőkkel várja az érdeklődőket augusztus 13. és 28. között.

A rendezvény nyitányaként ismét Országos Rejtvényfejtő Versenyre hívják a keresztrejtvények szerelmeseit augusztus 13-án, 12 órára a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárba.

Szintén ezen a napon a szervezők TérZene koncertre várják a zenekedvelő közönséget. A kulturális intézmény aulájában 15 órakor a Sirtos együttes játszik kortárs és tradicionális görög népzenét.

Hagyomány, hogy az ünnepi programsor keretében kiállításmegnyitóra hívják az érdeklődőket. Augusztus 17-én, 18 órakor Cseh László martfűi alkotó műveiből nyílik kiállítás a Művelődési Központ galériáján.

A tárlatmegnyitót követően újabb különleges nyáresti élményt kínál a TérZene program Orgonapont koncertje. Az orgonaszó 20 órakor csendül fel a martfűi Szent Tamás-templomban.

Augusztus 18-án, csütörtökön megkezdődik a IX. ÖrökZöld Tisza Fesztivál a Szent István téren. Délután 16 órától a Portéka színpad gyermekelőadása várja a legkisebbeket. A „Vásári komédia” című műsoruk felidézi az elfelejtett magyaros, népies beszédet. A gyerekek számára is ismert népi mondókák, dalok és játékok fokozzák a hangulatot.

18 órakor zenei utazásra hív a Jazzformers Quartet, akik saját szerzői alkotásaik mellett stílusos feldolgozásokkal érkeznek a színpadra. A TérZene koncertet körülölelve 17 és 19 órakor a Perecsényi zeneiskolás gyerekek adják elő műsorukat a közönségnek.

20 órai kezdettel színpadra lép az AB/CD Tribute Band. A zenekar küldetésének tekinti az AC/DC legendás zenéjét eljuttatni mindazokhoz, akik kedvelik, és azokhoz, akik még nem ismerik, de szeretik a jó rockzenét.

Augusztus 19-én szabadtéri színházba várják a kultúra iránt érdeklődőket a Szent István térre. A 17 órakor kezdődő előadásban Ónodi Gábor, a Szolnoki Szigligeti Színház művésze népszerűsíti a martfűi 2022/2023. évi színházi évadot.

19 órakor az ÉRZÉS zenekar érkezik hozzánk, akik az EDDA művek első három lemezéről játszák a zenéket, őket követve, 21 órától DJ RON keveri a talpalávalót.

Augusztus 20-án 9 órakor Ünnepi Istentiszteletre, 10 órakor Martfű Város Önkormányzatának Ünnepi Megemlékezésére várják a vendégeket a Művelődési Központ színháztermébe, ahol ünnepi beszédet mond Herczeg Zsolt országgyűlési képviselő, a Martfű Néptáncegyüttes ünnepi műsorát láthatjuk, majd Martfű város önkormányzati elismeréseit adja át dr. Papp Antal polgármester. A megemlékezés Ünnepi díszmenettel folytatódik a Szent István téren és koszorúzással zárul a Szent István szobornál. 15:30-tól Ökumenikus újkenyér-szentelés, 16 órától pedig Ünnepi Szentmise kezdődik a Szent Tamás-templomban.

Augusztus 20-án, 16 órától szórakoztató családi programokra invitálják az érdeklődőket a Szent István téren.

18 órakor ismét a Portéka színpad gyermekműsora érkezik, ezúttal a „Cecil úr kalandjai” című interaktív kisszínházi előadásukat láthatja a közönség, majd 19 órától a kárpátaljai Perecsényi Zeneiskola diákjainak koncertje következik.

Geszti Péter, a sokoldalú előadóművész minden generációnak tud újat és persze régit is mutatni. A jazztől a rap slágerekig sokféle produkcióval érkezik közönségéhez a 20:30-kor kezdődő koncerten, amit 22 órától hagyományosan tűzijáték követ.

A tűzijáték után éjszakába nyúló utcabálba hívják a szórakozni vágyókat, ahol DJ RON gondoskodik a jó hangulatról.

Nem kell sokat várni egy újabb koncertélményre, augusztus 25-én 18 órától ismét TérZene koncert hívogatja a közönséget. Kusnyér Anna és Kéméndi Tamás duóját hallhatjuk, akik francia sanzonokat, magyar örökzöldeket és jazz muzsikát játszanak a kulturális intézményben.

Augusztus 26-án, 18 órától Csehov: Egyfelvonásos komédiák című darabját láthatjuk a Művelődési Központ színháztermében.

Sportos programokból sem lesz hiány. Augusztus 26-án Racketlon Szabadidős Bajnokság veszi kezdetét 9 órától a városi sportpályán. Az augusztus 27-28-i hétvégén F. Nagy Géza Tenisz Emlékversenyre várják az érdeklődőket szintén 9 órától.

A sportos programokkal kapcsolatban, további információért a szervezőt, Sági Istvánt a következő elérhetőségeken lehet keresni: 0630/9357979, sagi.istvan67@gmail.com

 

Támogatók: Déryné Program, Kulturális és Innovációs Minisztérium, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, Perecsényi Zeneiskola - Ukrajna, Kárpátalja, Rejtvényfejtők Országos Egyesülete, Filharmónia Magyarország, Nagy Hangerő Kft., Sanyii.hu Alkotói Közösség Nonprofit Kft.

A szervezők, Martfű Város Önkormányzata és a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár szeretettel várja az érdeklődőket!

Találkozzunk újra a Martfűi Ünnepi Napokon!


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város