Jól halad az önkormányzati építési telkek kialakítása

Javában zajlik az építési telkek közművesítése az óváros déli részén. A tervezett, összesen 90 telekből első ütemben 50-55 kialakítása történik meg, a többi telek közművesítésére a második körben, a nagyfeszültségű elektromos hálózat áthelyezése után kerül sor.

Az építési telkek iránt jelentős az igény, folyamatos az érdeklődés a Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán, ahol fel is lehet iratkozni a telekvásárlásra.

Néhány területrész magántulajdonban van, ezek tulajdonosainak a későbbiekben vállalniuk kell a közművesítés költségeit.

– Az Eon várhatóan augusztus elején végez a hálózatépítéssel, a víz- és szennyvízcsatorna-hálózat október elejére lesz kész, ezt követően kezdődik majd az útalapok elkészítése – tájékoztatott dr. Papp Antal polgármester. Előreláthatólag az idei év végétől, a tényleges közművesítési költségek ismeretében lehet pontos áron értékesíteni az új építési telkeket.

A képviselő-testület a szeptemberi ülésén rendeletben szabályozza majd a telekárakat és az építési telkekre vonatkozó kedvezményes vásárlási lehetőségeket.

Az önkormányzat 2022. évi, saját forrásból megvalósuló felhalmozási kiadásai, beruházásai között a nem önkormányzati tulajdonban lévő építési telkek megvásárlására, közművesítésére és területrendezésre bruttó 131.650 millió Ft-ot különített el a képviselő-testület.

Herbályné Kalmár Irén

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város