Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Középiskolás éveik befejezéséhez közelednek

„Elbúcsúzunk azoktól, akik félénk kisdiákként lépték át a Dami kapuját jónéhány évvel ezelőtt és ma kész felnőttként lépnek ki a nagybetűs életbe” – szólította meg Borza Andrea, a Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium igazgatónője az intézmény végzős diákjait 2023. május 5-én.

Több, mint hetven ballagó járta végig az iskolát, hogy elköszönjenek a DAMI-tól, tanáraiktól, diáktársaiktól. A félénk kisdiákok felnőtté értek, s bár most is megszeppenve ültek a sorokban, boldogok is, hiszen valami egészen új dolog kezdődik az életükben. Halász Kornélia a 12.A, Urbán-Szabó Hedvig a 12.P, Bányász Beáta a 13.B, Erdei Valéria pedig a 11.B osztályfőnökeként vezette diákjait a ballagási ünnepségre. Búcsúztak még az intézménytől a műhelyiskolások, akik bolti előkészítő részszakképesítést szereznek, valamint a 13.E felnőtt érettségiző osztály is, akik hat együtt töltött év után köszönnek el az oktatási intézménytől.

Rágyanszky István, Martfű város alpolgármestere, a martfűi középiskola volt igazgatója ezúttal is átadta az általa alapított Arany-Tóth László-díjat, melyet az idei évben Filyó Tamás, 12.P osztályos tanuló vehetett át. Az elismerést minden évben olyan végzős diák kapja, akinek tanulmányi eredménye és közösségi munkája kiemelkedő, mellyel hozzájárul az iskola nevének öregbítéséhez.

A diákoktól Borza Andrea igazgatónő búcsúzott: – Középiskolás éveitek idején szüleitekkel és családtagjaitokkal együtt igyekeztünk mindenben segíteni, támogatni benneteket, sőt néha talán túlságosan is meg akartunk védeni a kudarcoktól. Holnaptól ennek már vége...

Az igazgatónő megköszönte a pedagógusok munkáját, toleranciáját, türelmét, energiáját, majd ismét a ballagókhoz fordult: – Kedves Végzősök! A Damiban töltött évek során – remélem – sok mindent tanultatok. És nem csak a másodfokú egyenlet megoldóképletére, az ’56-os forradalomra, Petőfi költészetére, a feltételes módra, a gépírásra, a pszichológiára vagy az adatbáziskezelésre gondolok. Hanem arra, hogy megtanultatok küzdeni, szeretni, csalódni, megtanultátok az együttélést, a közös munkát, a toleranciát, a másokkal való törődést, a felelősségvállalást. Felnőtté váltatok, ami azt gondolom, hogy ezeknél sokkal fontosabb – zárta gondolatait Borza Andrea, sok sikert kívánva a végzős és az érettségi előtt álló diákoknak.

Polák Boglárka


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város