Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Huszonnégy év után újra NB III-ban a martfűi labdarúgók!

Nagy utat járt be városunk labdarúgó csapata az elmúlt években. Nyolc esztendővel ezelőtt az akkori vezetőség döntése értelmében nem indítottak felnőtt csapatot, ugyanakkor az óvodásoktól az ifjúságiakig bezárólag minden utánpótlás korosztályban versenyeztették a focistákat. 2016 nyarán aztán a legalacsonyabbnak számító megyei III. osztályban már felbukkant Martfű neve is.

A szinte kizárólag helyi fiatalokból álló gárda magabiztosan nyerte a bajnokságot és feljutott a megyei másodosztályba, ahol rögtön bronzérmes lett. Ezt egy ötödik hely követte, majd a Covid járvány évében 2020-ban sikerült megnyerni a bajnokságot és feljutni a megyei élvonalba!

Ekkor kezdődött el az a hároméves építkezési folyamat, melynek legfontosabb eleme volt a Martfűről elszármazott, magasabb osztályban megfordult, saját nevelésű játékosok hazahozatala. Ismét martfűi mezt húzott Hevesi-Tóth Tamás, Kardos Norbert, Székely Dávid, Nagy Ferenc, Vadas Gergő és Balanescu Dániel. Újoncként 2021-ben az ötödik helyet sikerült megszerezni, majd tavaly már a dobogó harmadik fokára is felállhattak a martfűiek.

 

Közben Szántó Lajos személyében sikerült olyan támogatót találni, aki megteremtette a lehetőségét annak, hogy akár a bajnoki címért is harcba szálljanak legjobbjaink. Tavaly nyáron az is bizakodásra adott okot, hogy sikerült edzőnek visszacsábítani azt a Kardos Mihályt, aki korábban játékosként és edzőként komoly NB III-as tapasztalatot szerzett, ráadásul a legutóbbi bajnoki cím megszerzésekor 1999-ben is ő ült a kispadon.

Jól sikerült, célirányú igazolásokkal az őszi szezon valamennyi mérkőzése után győztesen jöttek le a pályáról fiaink, ami egyedülálló bravúrnak számít! A tavasszal becsúszott egy vereség Jászfényszarun, valamint a nagy rivális szomszédvár Tiszaföldvár ellen egy döntetlen, ám Martfűről minden ellenfél lógó orral távozott, hiszen az összes hazai mérkőzést sikerült megnyerni! 121 lőtt góllal, 20 kapott ellenében, plusz 101-es gólkülönbséggel a Kisújszállás elleni emlékezetes hangulatú mérkőzést követően biztossá vált az aranyérem megszerzése!

A rengeteg munka tehát meghozta a gyümölcsét, a sors pedig kegyes volt hozzánk: a május 30-án Budapesten megtartott sorsolásnak köszönhetően az MLSE osztályozó nélkül, egyenes ágon feljutott a Nemzeti Bajnokság harmadik osztályába! S hogy a martfűi sportrajongók öröme teljes legyen, az egyesületünkből indult Fehér Csanád a bajnokság végére stabil kezdőjátékos lett az NB I-es Újpest FC-ben!

A megyei bajnokságot nyert Martfűi LSE játékosai: Hevesi-Tóth Tamás, Vadas Gergő, Nagy Ferenc, Szabó Tamás, Lengyel András, Csébi Imre, Székely Dávid, Draskóczi Péter, Tóth Nándor, Terjéki Gábor, Ladányi Patrik, Sindel Roland (30 góllal a góllövőlista második helyezettje), Bencsik Richárd, Izsold Dániel Csaba, Szőke József, Polák Gergő, Kávási Gergő, Szentmiklósi Dániel, Benedek Zsolt, Kovács Tamás, Kinyig Milán, Kardos Norbert, Balanescu Dániel, Balla Zalán, Szőllősi Martin Sándor, Háda Zoltán. Edző: Kardos Mihály.

Farkas Roland


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város