Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

„Nem örülök, hogy vége a tábornak, de jövőre újra el fogunk jönni!”

A Modern Táncműhely ismét öt napos nyári tánctábort rendezett 2023. július 17. és 21. között a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár termeiben és színpadán.

Vidinszki-Tóth Nóra táncpedagógus, a Modern Táncműhely vezetője és idén Kovács Mercédesz táncos tartottak balettórákat a gyerekeknek és a fiataloknak, harminc lánnyal és egy fiúval foglalkoztak nap mint nap egy héten keresztül.

– Gyorsan teltek a tábor napjai, még a gyerekek is meglepődtek, hogy milyen hamar vége lett az óráknak. Hívtam egy új tanár nénit, hogy segítse a foglalkozásokat, és a tanulók is gazdagodjanak új élményekkel, hogy új szemszöget kaphassanak a mozdulataik – összegezte Vidinszki-Tóth Nóra a tábori napokat.

– Az ovisoknál nagyon fontosnak tartottam ezen a héten, hogy a klasszikus balett és a modern technikák mellett játékos körülmények között történjenek az órák. Próbáltam minél több játékosságot, huncutságot belevinni a napokba – folytatta.

– Szeretem ezt a tábort, mert jó Nóri nénivel lenni, mindig megnevettet bennünket. Még arra is volt ideje, hogy játsszon velünk, ezért a barátaimmal együtt mindannyian nagyon szeretjük! Mindig nevetgélünk, szórakozunk és játszunk. Nagyon szép pillanatok voltak, és nem örülök, hogy vége a tábornak, de jövőre újra el fogunk jönni – mesélt élményeiről Kraicz Hanga, aki az ovis és kisiskolás csoportban is szépen dolgozott a héten.

– A tábor célja, hogy összekovácsolja a közösséget, mert megint lesznek új gyerekek, akik feljönnek kisebb csoportokból, és így újra csapatként tudnak dolgozni szeptemberben, megismerik egymást addigra. Minél több technikát szeretnénk átadni a gyerekeknek, ezért fontos, hogy idén is volt klasszikus balett, ami mindennek az alapja, és erre tudok építkezni a modern és a kortárs balett világában.

A táncpedagógus arról is mesélt, számukra melyek a 2023-as év eddig elért legnagyobb eredményei és hogy mi lehet ennek a sikernek a titka. A legeredményesebb koreográfiáikat Ébredés és Lélekforgatag címmel a Művelődési Központ Táncgáláján is bemutatták.

– A legnagyobb megmérettetéseink a Táncpedagógusok Országos Szövetségének versenyei voltak. Az elmúlt nyolc év alatt, mióta itt vagyok a martfűi Modern Táncműhelynél, idén lettünk először első helyezettek. Ráadásul mindkét csapattal: a gyermek- és a junior korcsoporttal is, és ez óriási siker számunkra. Az én pályafutásomban még ilyen nem fordult elő. Illetve volt még egy másik nagyobb versenyünk, az Országos Berczik Sára Emlékverseny, ott a kisiskola csoportunkkal második helyezést értünk el, a nagyokkal pedig harmadikok lettünk.

Nagyon sok energiát fektettem abba, hogy egységet képezzek a csoportokban. Nagy a korkülönbség közöttük, ezért az volt a fő motivációm, hogy össze tudjam őket kovácsolni, ami szerintem sikerült is. A lányoknak azt próbáltam tanítani, hogy minél nagyobbak legyenek a mozdulataik, táncolják be az egész színpadot, és ez engem is arra sarkalt, hogy még jobbat hozzunk ki magunkból – mondta el Vidinszki-Tóth Nóra, a Modern Táncműhely vezetője.

A gyerekek feltöltődve, sok-sok élménnyel gazdagodva mentek haza, és alig várják már, hogy szeptember beköszöntével kezdődjenek a táncórák is!

A videó összefoglaló és az interjúk megtekinthetők a Martfű Média YouTube csatornáján.

Polák Boglárka


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város